miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

De astăzi: noi măsuri de protecție și prevenție în incinta și perimetrul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens vom iniția instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroportul Chișinău.
Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.
Responsabilii Aeroportului roagă pe toți călătorii sa vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.
Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.
Adițional, se va reorganiza spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii (va deveni operațional din data de 1 august 2022).
Împreună cu celelalte instituții ale statului vom continua instituirea măsurilor suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole