Angajații SFS, instruiți în domeniul … cu suportul… Foto

Date:

Share post:

Angajații SFS, instruiți în domeniul … cu suportul… Mai multe amănunte în cele ce urmează, la Infoanunț.

Angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) Republica Moldova participă în perioada 11-14 martie 2024 la trainingul “Egalitatea de Gen în Practică: De la Fundamente la Integrarea în Instituțiile Publice și Private”, organizat cu suportul UN WOMEN, Ambasadei Suediei și Agenției Fiscale Suedeze.

La eveniment, Olga Golban, directorul SFS, a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru oportunitatea oferită prin livrarea informației relevante subiectului egalității de gen, îndemnând funcționarii fiscali să participe activ în cadrul trainingului.

În context, Olga Golban a menționat că, Serviciul Fiscal de Stat este o instituție unde egalitatea de gen este respectată, din 1512 de angajați, 1018 fiind femei. La fel, 60% din funcțiile de conducere din cadrul SFS sunt deținute de femei.

Aferent subiectului egalității de gen niciodată nu vom găsi modelul perfect, dar trebuie să identificăm soluția perfectă pentru realitățile noastre. Urmare a acestei activități doresc să vedem cum am putea îmbunătăți anumite procese din perspectiva egalității de gen”, a adăugat directorul autorității fiscale din Republica Moldova.

Obiectivele trainingului constau în introducerea și familiarizarea cu conceptele fundamentale legate de egalitatea de gen, destinată înțelegerii importanței acestui subiect în contextul profesional și instituțional, precum și familiarizarea cu cadrul național de politici și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova în domeniul egalității de gen.

De asemenea, un accent special va fi pus pe subiectul “gender taxes”, explorând modul în care politicile fiscale pot fi evaluate și ajustate pentru a promova echitatea de gen. Astfel, participanții vor dobândi o înțelegere aprofundată a egalității de gen, dar și competențele necesare pentru a contribui activ la transformarea instituțională în direcția egalității și incluziunii.

Text și foto: PR Serviciul comunicare
Serviciul Fiscal de Stat Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.