miercuri, februarie 8, 2023
-2 C
București
spot_img

Anul 2022 adus Spaniei peste 80 de milioane de pasageri de pe tot globul

Spania a primit 80,4 milioane de pasageri aerieni internaționali în 2022, a confirmat miercuri, 18 ianuarie, guvernul spaniol. În decembrie, de exemplu, pasagerii din aeroporturile internaționale au ajuns la 5,7 milioane, ceea ce înseamnă că au fost recuperați 95% din pasagerii de dinaintea pandemiei.

Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, aceste cifre arată că “2022 a fost anul redresării turismului nostru. Am văzut-o cu cifrele excelente de ocupare a forței de muncă, cu un număr record de membri în sectorul turismului, și o vedem cu sosirea pasagerilor internaționali.”

”Acest lucru garantează forța sectorului și anticipăm un 2023 record, un an care va marca, de asemenea, tranziția definitivă către un model de turism de calitate”.

În luna decembrie, pasagerii către Spania au crescut din toate țările principale. Piețele care au înregistrat cea mai mare recuperare, comparativ cu cifrele de dinaintea pandemiei, sunt Irlanda, cu 140.602 pasageri (cu 14,2% mai mult decât în 2019), urmată de Franța, cu 492.101 pasageri (cu 5,8% mai mult) și Portugalia, cu 216.833 pasageri (cu 4,0% mai mult decât în aceeași lună din 2019).

Pe parcursul anului trecut, 2,2 milioane de pasageri au sosit din Irlanda, 6,5 milioane din Franța și 2,6 milioane din Portugalia.

În ceea ce privește volumul, Regatul Unit a fost principalul emitent de pasageri în luna decembrie (1.158.536), reprezentând 20,1% din ponderea totală a sosirilor, urmat de Germania, cu 726.697 (12,6% din pondere) și Italia, cu 532.877 (9,3%).

Sosirea pasagerilor britanici (18,5 milioane în total an) a avut un impact asupra tuturor comunităților autonome, dar mai ales în Insulele Canare; această comunitate a beneficiat și de sosirea pasagerilor germani (11,9 milioane în 2022).

De sosirea italienilor (7,1 milioane în întregul an trecut) au beneficiat în principal Madridul și Catalonia.

Informații despre Spania

Spania, în mod oficial Regatul Spaniei este o țară din sud-vestul Europei, cu câteva mici teritorii peste Strâmtoarea Gibraltar și în Oceanul Atlantic. Teritoriul său continental european este situat în Peninsula Iberică.

Teritoriul include și două arhipelaguri: Insulele Canare de pe coasta Africii de Nord și Insulele Baleare în Marea Mediterană. Exclavele⁠( africane Ceuta, Melilla și Peñón de Vélez de la Gomera fac din Spania singura țară europeană care are o frontieră fizică cu o țară africană (Maroc).

Mai multe insule mici din Marea Alboran fac parte și ele din teritoriul spaniol. Zona continentală a țării este mărginită la sud și est de Marea Mediterană; la nord și nord-est de Franța, Andorra și Golful Biscaya; iar la vest și nord-vest de Portugalia și, respectiv, Oceanul Atlantic.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole