Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile

Date:

Share post:

Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile. Reducerile de personal, care reprezintă mai puțin de 5% din forța de muncă a companiei, sunt cele mai mari din ultimii opt ani.

Microsoft intenționează să concedieze 10.000 de angajați, a anunțat miercuri compania, în încercarea de a reduce costurile pe fondul incertitudinii economice și de a se reorienta către prioritățile strategice, cum ar fi inteligența artificială.

Compania avea aproximativ 221.000 de angajați la sfârșitul lunii iunie, iar reducerile se ridică la mai puțin de 5% din forța sa de muncă la nivel global.

“Acestea sunt genul de alegeri dificile pe care le-am făcut de-a lungul celor 47 de ani de istorie pentru a rămâne o companie de consecință în această industrie care este neiertătoare pentru oricine nu se adaptează la schimbările de platformă”, a declarat Satya Nadella, directorul general al Microsoft, într-un mesaj adresat personalului.

Concedierile, care vor începe miercuri, sunt cele mai mari din ultimii aproximativ opt ani ale companiei. Nadella a eliminat aproximativ 25.000 de locuri de muncă în cursul anilor 2014 și 2015, în timp ce Microsoft a renunțat la nefericita achiziție a producătorului de telefoane mobile Nokia.

Ca și alte companii de tehnologie, Microsoft s-a extins rapid în timpul pandemiei. A angajat peste 75.000 de persoane din 2019, profitând de creșterea serviciilor online și de extinderea cloud computing-ului.

Veniturile anuale ale Microsoft au crescut cu 58% în trei ani, dar creșterea ratelor dobânzilor și perspectiva unei recesiuni au temperat perspectivele companiei. În trimestrul care s-a încheiat în octombrie, a raportat cea mai mică creștere din ultimii cinci ani și a avertizat că ar putea urma și alte rezultate mai timide.

Schimbările, inclusiv indemnizațiile de concediere și alte cheltuieli de restructurare, vor costa 1,2 miliarde de dolari, a spus domnul Nadella. Microsoft urmează să își prezinte marți rezultatele trimestriale, potrivit New York Times.

Compania a urmărit mai multe pariuri costisitoare, inclusiv posibilitatea de a investi încă 10 miliarde de dolari în investiția sa în OpenAI, care produce sistemul de inteligență artificială ChatGPT, exploziv de popular, și o achiziție de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri video Activision, care se confruntă cu provocări la nivel global din partea autorităților de reglementare antitrust.

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.