sâmbătă, iunie 10, 2023
28.4 C
București
spot_img

Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile

Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile. Reducerile de personal, care reprezintă mai puțin de 5% din forța de muncă a companiei, sunt cele mai mari din ultimii opt ani.

Microsoft intenționează să concedieze 10.000 de angajați, a anunțat miercuri compania, în încercarea de a reduce costurile pe fondul incertitudinii economice și de a se reorienta către prioritățile strategice, cum ar fi inteligența artificială.

Compania avea aproximativ 221.000 de angajați la sfârșitul lunii iunie, iar reducerile se ridică la mai puțin de 5% din forța sa de muncă la nivel global.

“Acestea sunt genul de alegeri dificile pe care le-am făcut de-a lungul celor 47 de ani de istorie pentru a rămâne o companie de consecință în această industrie care este neiertătoare pentru oricine nu se adaptează la schimbările de platformă”, a declarat Satya Nadella, directorul general al Microsoft, într-un mesaj adresat personalului.

Concedierile, care vor începe miercuri, sunt cele mai mari din ultimii aproximativ opt ani ale companiei. Nadella a eliminat aproximativ 25.000 de locuri de muncă în cursul anilor 2014 și 2015, în timp ce Microsoft a renunțat la nefericita achiziție a producătorului de telefoane mobile Nokia.

Ca și alte companii de tehnologie, Microsoft s-a extins rapid în timpul pandemiei. A angajat peste 75.000 de persoane din 2019, profitând de creșterea serviciilor online și de extinderea cloud computing-ului.

Veniturile anuale ale Microsoft au crescut cu 58% în trei ani, dar creșterea ratelor dobânzilor și perspectiva unei recesiuni au temperat perspectivele companiei. În trimestrul care s-a încheiat în octombrie, a raportat cea mai mică creștere din ultimii cinci ani și a avertizat că ar putea urma și alte rezultate mai timide.

Schimbările, inclusiv indemnizațiile de concediere și alte cheltuieli de restructurare, vor costa 1,2 miliarde de dolari, a spus domnul Nadella. Microsoft urmează să își prezinte marți rezultatele trimestriale, potrivit New York Times.

Compania a urmărit mai multe pariuri costisitoare, inclusiv posibilitatea de a investi încă 10 miliarde de dolari în investiția sa în OpenAI, care produce sistemul de inteligență artificială ChatGPT, exploziv de popular, și o achiziție de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri video Activision, care se confruntă cu provocări la nivel global din partea autorităților de reglementare antitrust.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole