Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile

Date:

Share post:

Microsoft va concedia 10.000 de angajați în încercarea de a reduce costurile. Reducerile de personal, care reprezintă mai puțin de 5% din forța de muncă a companiei, sunt cele mai mari din ultimii opt ani.

Microsoft intenționează să concedieze 10.000 de angajați, a anunțat miercuri compania, în încercarea de a reduce costurile pe fondul incertitudinii economice și de a se reorienta către prioritățile strategice, cum ar fi inteligența artificială.

Compania avea aproximativ 221.000 de angajați la sfârșitul lunii iunie, iar reducerile se ridică la mai puțin de 5% din forța sa de muncă la nivel global.

“Acestea sunt genul de alegeri dificile pe care le-am făcut de-a lungul celor 47 de ani de istorie pentru a rămâne o companie de consecință în această industrie care este neiertătoare pentru oricine nu se adaptează la schimbările de platformă”, a declarat Satya Nadella, directorul general al Microsoft, într-un mesaj adresat personalului.

Concedierile, care vor începe miercuri, sunt cele mai mari din ultimii aproximativ opt ani ale companiei. Nadella a eliminat aproximativ 25.000 de locuri de muncă în cursul anilor 2014 și 2015, în timp ce Microsoft a renunțat la nefericita achiziție a producătorului de telefoane mobile Nokia.

Ca și alte companii de tehnologie, Microsoft s-a extins rapid în timpul pandemiei. A angajat peste 75.000 de persoane din 2019, profitând de creșterea serviciilor online și de extinderea cloud computing-ului.

Veniturile anuale ale Microsoft au crescut cu 58% în trei ani, dar creșterea ratelor dobânzilor și perspectiva unei recesiuni au temperat perspectivele companiei. În trimestrul care s-a încheiat în octombrie, a raportat cea mai mică creștere din ultimii cinci ani și a avertizat că ar putea urma și alte rezultate mai timide.

Schimbările, inclusiv indemnizațiile de concediere și alte cheltuieli de restructurare, vor costa 1,2 miliarde de dolari, a spus domnul Nadella. Microsoft urmează să își prezinte marți rezultatele trimestriale, potrivit New York Times.

Compania a urmărit mai multe pariuri costisitoare, inclusiv posibilitatea de a investi încă 10 miliarde de dolari în investiția sa în OpenAI, care produce sistemul de inteligență artificială ChatGPT, exploziv de popular, și o achiziție de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri video Activision, care se confruntă cu provocări la nivel global din partea autorităților de reglementare antitrust.

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.