joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEAnunț: Lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor

Anunț: Lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor

Muzeul Național de Istorie a României și Fundaţia Social-Culturală a Romilor „Ion Cioabă” anunță lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor „Ion Cioabă”, primul astfel de „muzeu” din România.

Când va avea loc lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului și va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, începând cu ora 15ꓽ00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.

Ce reprezintă acest proiect inedit

Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor este rezultatul proiectului cu același nume, inițiat și coordonat de fundație în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022 și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (sesiunea proiecte culturale, sesiunea II/2022, aria Artă Digitală și Noile Medii). Obiectivul principal al proiectului este acela de a face cunoscut trecutul istoric al romilor din timpul Holocaustului, potrivit comunicatului transmis de Secția Relații Publice și Marketing Cultural a Muzeului Național de Istorie a României.

Conținând o serie de informații în format bilingv (română-engleză), documente și imagini de arhivă din colecțiile Fundației„Ion Cioabă” și ale instituțiilor partenere, printre care se numără și Muzeul Național de Istorie a României, acest proiect virtual reprezintă o importantă sursă de documentare pentru generația tinerilor romi, pentru istorici, cercetători, studenți, dar și pentru publicul larg.

Prin intermediul mărturiei supravieţuitorilor sunt prezentate aspecte ce țin de deportarea romilor în Transnistria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Editor: Elena Ștefan

Foto: Facebook Muzeul Național de Istorie a României

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE