Artiști plastici din cinci state își expun lucrările la Chișinău de Mărțișor

Date:

Share post:

Picturile a 12 artiști plastici din cinci state sunt expuse până pe 15 martie la Galeria „Artelit” din cadrul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Expoziția cu genericul „Reflecții de primăvară” a fost vernisată miercuri, 28 februarie a.c. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea Mărțișor, marcată tradițional în fiecare an la1 martie, transmite IPN.
Expoziția include 36 de lucrări prin intermediul cărora este redată atmosfera primăverii în viziunea unor pictori din Finlanda, Suedia, România, Ucraina și Republica Moldova.Elvira Cemortan-Voloşin, președintele Centrului Cultural „Artelit”, a amintit că pe 1 martie, la Chișinău, începe Festivalul internațional de muzică „Mărțișor”, iar multe din concerte vor fi organizare la Filarmonica Națională. Spectatorii vor avea ocazia să admite picturile vernisate până la începerea concertelor și după concerte. „Ne bucurăm foarte mult că aceste opere de artă o să aibă posibilitatea să fie văzute de cât mai multă lume”, a spus Elvira Cemortan-Voloşin.

Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, a spus că deși afară este frig, primăvară vine prin vernisarea expoziției, deoarece imaginea picturilor încălzește sufletele oamenilor. „Aceste tablouri emană lumină şi dispoziție de primăvară. Pe toți ne inspiră și ne motivează să fim frumoși. Proiectele interesante schimbă viața, vin să ne schimbe pe noi și să schimbe societatea”, a spus Svetlana Bivol.

Stela Ciobanu, secretar general al Băncii Comerciale „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale”, a declarat că de câțiva ani instituția pe care o reprezintă este parteneră a multor activități desfășurate de către Filarmonica Națională. Potrivit Stelei Ciobanu, instituția bancară colaborează inclusiv cu companiile care promovează arta și frumosul. „Și deja a devenit o tradiție să cultivăm dragostea faţă de cultură. O parte din această expoziție va fi vernisată și în cadrul oficiul central al băncii noastre. Angajații, partenerii și clienții noștri vor savura frumusețea acestor tablouri. Vor savura primăvara”, a spus Stela Ciobanu.

Expoziția cu genericul „Reflecții de primăvară” este deschisă până pe 15 martie în fiecare zi. Intrarea este liberă.

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.