Atunci când umanitatea se confruntă cu probleme

Date:

Share post:

Fățărnicia, indiferența și aprecierea excesivă a sinelui stau în capul mesei

Va veni o vreme când totul va fi bine și frumos. Iubire, înțelegere, iertare. Vom ajunge oare să trăim ziua aceea? Eu sper ca da. Este relevant faptul că în prezent umanitatea se confrunta cu probleme. Cain și Abel. Isus și Iuda. Duplicitate. Dualism. Ego-ul. Sinele exagerat. Îmi imaginez cum unii oameni urcă în vârful unei piramide călcând pe alți oameni… Se cațără pe umerii lor și astfel pot urca… Pot exista sau își pot desfășura activitatea pe spatele altora. Așa mi s-a întâmplat și mie…  Concret, o respectabilă firmă de turism din București, care dorește să câștige bani din servicii hoteliere, mi-a trimis contractul spunând – completați-l cu datele firmei, ștampilați-l, semnați-l și îl trimiteți înapoi. Noi, de 13 ani completăm contracte de presă și niciodată nu am transmis Beneficiarului să completeze singur și el primul să semneze și să ștampileze, în condițiile în care noi suntem Prestatorul de servicii. Al cui interes este un contract dacă nu al celui care primește banii? Ce să înțeleg de aici… Lipsa de profesionalism, dorința de câștig ușor, indiferență, lipsă de apreciere, fățărnicie… Nu mai sunt oameni bine pregătiți ? NU le pasă? Apreciază propria persoană mai mult decât pe aproapele său? Stă aici la bază principiul – vreau, dar fără efort! Sau și mai simplu – dacă umanitate nu e, nimic nu e… ce rămâne? Vidul, haosul… dar poate după aceasta va veni și binele…

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.