Azi, noul ministru al Mediului din Republica Moldova a depus jurământul de învestire în funcție. Video

Date:

Share post:

Azi, noul ministru al Mediului din Republica Moldova a depus jurământul de învestire în funcție.

Deputatul Sergiu Lazarencu a fost numit astăzi, prin decret prezidențial, în funcția de ministru al Mediului și a depus jurământul de învestire în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a Prim-ministrului Dorin Recean.

Maia Sandu a apreciat activitatea ministrei Iordanca-Rodica Iordanov și i-a urat succes noului ministru Sergiu Lazarencu la preluarea mandatului.

Domeniul mediului este unul foarte apropiat mie și este un domeniu prioritar pentru țara noastră. Vreau să amintesc de Programul național de împădurire și să-i mulțumesc doamnei Rodica Iordanov pentru progresele pe care le-am făcut împreună pe acest program, dar și pe multe alte programe importante în domeniul mediului. Așteptarea mea este ca să facem în continuare eforturi consecvente și consistente pentru ca să implementăm acest program”, a spus șefa statului Republica Moldova.

Maia Sandu a mai subliniat în acest context că o altă prioritate importantă este managementul deșeurilor și a apelor uzate.

În câteva raioane se pilotează noua metodă de colectare și prelucrare a deșeurilor și vreau să vedem în următoarele luni, în următorii ani, progrese substanțiale în acest domeniu. Schimbările climatice se simt deja și au efecte dramatice, de aceea trebuie să facem totul ca să diminuăm urmările acestora. Integrarea europeană presupune și acțiuni ferme pentru a ajusta cadrul legal și pentru a ajusta politicile noastre la standardele Uniunii Europene” a mai subliniat Maia Sandu.
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.