Bariere in comunicare si cum sa le eviti

Date:

Share post:

Majoritate a oamenilor nu sunt constienți de ceea ce transmit atunci când comunică, iar prin “a transmite” aici mă refer la ceea ce spui combinat cu felul în care o spui. De exemplu, să presupunem că ai o conversație, iar cealaltă persoană spune cu un ton monoton „Sunt atât de entuziasmat de oportunitatea de a lucra cu tine”. Expresiile faciale sunt lipsite de viață și nu se uită în ochii tăi când o spune.

Articolul de astăzi te va face să conștientizezi mai bine felul

 în care transmiți mesajul, ajutându-te cu sfaturi practice care te vor ajuta să ai parte de impactul dorit.

– ,,Lipsa de entuziasm”

 Arată-le oamenilor entuziasmul tău!

 • Începe să acorzi atenție expresiilor faciale pe care le folosești atunci când le folosești. S-ar putea să nu fii conștient atunci când te încrunți sau când îți dai ochii peste cap;
 • Fii sigură că expresiile faciale sunt în concordanță cu ceea ce spui. Dacă zâmbești în timp ce comunici un mesaj negativ, atunci se va crea o discrepanță între expresiile faciale și mesajul pe care îl transmiți. Aceeași discrepanță apare și când comunici un mesaj pozitiv fără nicio expresie facială;
 • Odată ce ai ajuns să conștientizezi expresiile faciale pe care le folosești, practică încorporarea acestora în mesajul pe care îl transmiți, făcându-le să se plieze cât mai bine pe ceea ce spui.

– ,,Gesturile care distrag”

Cea mai mare problemă este că nu știm ce să facem cu mâinile atunci când vorbim.

Dacă mâinile tale ar putea vorbi, atunci gândește-te la cum ar putea acestea transmite mesajul, fără ca tu să scoți vreun cuvânt și totodată audiența să înțeleagă. Ar trebui să-ți pui următoarele întrebări:

 • Atunci când vorbești gesticulezi prea mult sau prea puțin?
 • Gesturile tale au un scop?

Cum să eviți această barieră? Simplu! Folosește gesturile pentru a crea empatie!

Pentru a gesticula cu succes, trebuie să te oprești din a-ți avea coatele fixate undeva la nivelul taliei sau să te oprești din a crea câteva gesturi repetitive. În schimb, alege să îți largesti orizontul și să dai voie mâinilor să empatizeze cu mesajul transmis.

Vei avea parte de beneficiile următoare:

 • Atunci când gesturile transmit un mesaj cu adevărat vizual, vor ajunge să țină minte mai bine mesajul și pentru mai mult timp;
 • Gesturile vor atrage atenția ascultătorilor;
 • Gesturile adaugă energie mesajului tău.

-,,Lipsa de concentrare”

Cu cât adaugi mai multă informație ce nu este necesară, cu atât riscul ca audiența să interpreteze greșit mesajul va crește.

Cum să eviți această barieră? Simplu! Fii concentrat!

 • Când începi să spui prea multe și simți ca trenul stă să deraieze, atunci apasă pe frână și revin-o pe drumul cel bun, luând o PAUZĂ;
 • Păstrează-ți obiectivul în minte. Gândește în termeni în care ascultătorul dorește să afle ceea ce tu vrei să-i transmiți;
 • Pune gânduri în cuvintele pe care le folosești;
 • Oferă atenție ascultătorilor.

Pana la urma ,totul depinde de noi, prin puterea si vointa, dorinta si siguranta ca noi vom putea depasi aceste bariere in comunicare,vom crea o personalitate diferita de cea de pina acuma.Vom deveni increzuti in sine, mai concisi dar productiv in comunicare. Astfel succesul e in mainile noastre !

Sursa foto: BlogStreet.Info

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.