vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

Bătaie cu … flori, la Iași

Devenită tradițională, ”Bătaia cu flori” a avut loc în Piața Unirii din Iași. Evenimentul s-a derulat sâmbătă, 21 mai 2022.
Tineri frumoși, îmbrăcați în costume de epocă, condusi de Fanfara în ținută de gală, au dansat sâmbătă, în Piața Unirii. Au fost „bătuți” cu flori (de fapt petale de flori), dar și cu dragoste, de organizatori, în special, muzeografii de la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.
Bucuria profundă, întreținută de cântec și dans, a cuprins din nou străzile Iașului. Cu florile în mâini, pe ritmuri de fanfară, deopotrivă tineri sau ajunși la vârsta maturității, am oferit continuitate uneia dintre cele mai frumoase activități, devenită tradiție pentru orașul Iași: ,,Bătaia cu flori”.
Manifestarea din acest an a fost pusă sub semnul păcii și al convingerii că zgomotul tunurilor ar trebui înlocuit cu sunetul notelor muzicale, că în loc de arme ar trebui să ne răsară în brațe flori, și că, în loc de ură, am merita să ne sădim bunătatea sinceră în suflete.
Acesta a fost crezul nostru, pe care l-am rostit, ieri, toți cei ce am luat parte la ,,Bătaia cu flori”, au scris reprezentanții muzeului pe pagina oficială de Facebook.
Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Ateneului Național Iași, Operei Naționale Române Iași, Garnizoanei Iași, Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă” Iași și EuroDemos.
Text și foto: Muzeul Municipal ”Regina Maria” Iași

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole