Bătaie cu … flori, la Iași

Date:

Share post:

Devenită tradițională, ”Bătaia cu flori” a avut loc în Piața Unirii din Iași. Evenimentul s-a derulat sâmbătă, 21 mai 2022.
Tineri frumoși, îmbrăcați în costume de epocă, condusi de Fanfara în ținută de gală, au dansat sâmbătă, în Piața Unirii. Au fost „bătuți” cu flori (de fapt petale de flori), dar și cu dragoste, de organizatori, în special, muzeografii de la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.
Bucuria profundă, întreținută de cântec și dans, a cuprins din nou străzile Iașului. Cu florile în mâini, pe ritmuri de fanfară, deopotrivă tineri sau ajunși la vârsta maturității, am oferit continuitate uneia dintre cele mai frumoase activități, devenită tradiție pentru orașul Iași: ,,Bătaia cu flori”.
Manifestarea din acest an a fost pusă sub semnul păcii și al convingerii că zgomotul tunurilor ar trebui înlocuit cu sunetul notelor muzicale, că în loc de arme ar trebui să ne răsară în brațe flori, și că, în loc de ură, am merita să ne sădim bunătatea sinceră în suflete.
Acesta a fost crezul nostru, pe care l-am rostit, ieri, toți cei ce am luat parte la ,,Bătaia cu flori”, au scris reprezentanții muzeului pe pagina oficială de Facebook.
Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Ateneului Național Iași, Operei Naționale Române Iași, Garnizoanei Iași, Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă” Iași și EuroDemos.
Text și foto: Muzeul Municipal ”Regina Maria” Iași
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.