Cinci profesii noi, aprobate de Guvernul de la Chișinău

Date:

Share post:

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat introducerea a cinci domenii noi de calificare în Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al meseriilor. 

Este vorba despre pozițiile de Îngrijitor la domiciliu, Dezvoltator web, Programator, Tehnician mentenanță electromecanică și Asistent medical în urgențe. Toate acestea țin de învățământul profesional tehnic, postsecundar și postsecundar nonterţiar.

În nota informativă care însoțește proiectul de modificare a Nomenclatorului se menționează că noile calificări sunt propuse în conformitate cu cererea angajatorilor în vederea pregătirii specialiștilor în domeniul solicitat și ținând cont de noile tendințe din domeniul economic.

Completarea Nomenclatoarelor cu noile calificări va permite pregătirea inițială și continuă la domenii de formare profesională relevante pentru dezvoltarea societății, scrie cesafiueu.ro.

Printre acestea sunt  medicina, îngrijirea persoanelor în etate și a persoanelor adulte cu dizabilități, îngrijirea copiilor și tinerilor, crearea și administrarea bazelor de date și a rețelelor informaționale, elaborarea și analiza produselor program, mecanică și prelucrarea metalelor.

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.