Cinci profesii noi, aprobate de Guvernul de la Chișinău

Date:

Share post:

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat introducerea a cinci domenii noi de calificare în Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al meseriilor. 

Este vorba despre pozițiile de Îngrijitor la domiciliu, Dezvoltator web, Programator, Tehnician mentenanță electromecanică și Asistent medical în urgențe. Toate acestea țin de învățământul profesional tehnic, postsecundar și postsecundar nonterţiar.

În nota informativă care însoțește proiectul de modificare a Nomenclatorului se menționează că noile calificări sunt propuse în conformitate cu cererea angajatorilor în vederea pregătirii specialiștilor în domeniul solicitat și ținând cont de noile tendințe din domeniul economic.

Completarea Nomenclatoarelor cu noile calificări va permite pregătirea inițială și continuă la domenii de formare profesională relevante pentru dezvoltarea societății, scrie cesafiueu.ro.

Printre acestea sunt  medicina, îngrijirea persoanelor în etate și a persoanelor adulte cu dizabilități, îngrijirea copiilor și tinerilor, crearea și administrarea bazelor de date și a rețelelor informaționale, elaborarea și analiza produselor program, mecanică și prelucrarea metalelor.

Foto: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.