Bunuri în valoare de peste 100 mii lei reținute de inspectorii vamali din Iași. Foto

Date:

Share post:

În data de 17.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași – Direcția Regională Vamală Iași au efectuat controlul fizic asupra unor mărfuri având ca țară de expediție Turcia.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 1.600 bucăți accesorii auto cu însemnele mărcii Mercedes Benz, mărfuri succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată.

În timpul aceluiași control, inspectorii vamali din Iași au descoperit și aproximativ 1.200 bucăți accesorii încălțăminte, bunuri care nu erau incluse în declarația vamală de import.

Toate bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 110.000 lei.

Informațiile au fost tramsise pentru Infoanunț de către colegii Biroului comunicare, relații publice și mass – media, Autoritatea Vamală Română.

Despre Autoritatea Vamală Română

Autoritatea Vamală Română (nume vechi- Autoritatea Națională a Vămilor ANV) este un organ de specialitate al administrației publice centrale din România, cu personalitate juridică, cu buget și patrimoniu proprii, în subordinea Ministerului Finanțelor.

Vama este autoritate de stat învestită cu aplicarea reglementărilor vamale, respectiv cu exercitarea controlului asupra intrării și ieșirii din țară a mărfurilor, a mijloacelor de transport și a altor bunuri, în vederea identificării și stabilirii drepturilor vamale cuvenite statului.

Deplasarea persoanelor în țară și în afara acesteia este, în mod normal, monitorizată de către serviciul de supraveghere a migrației, sub o varietate de denumiri și reglementări.

Autoritățile de imigrație verifică documentele corespunzătoare pentru a vedea dacă o persoană este îndreptățită să intre în țară, arestează persoanele căutate de către mandatele de arestare interne sau internaționale și împiedică persoanele considerate periculoase să intre în țară.

Un alt concept referitor la deplasarea persoanelor dintr-o țară în alta este emigrare ilegală, care reprezintă plecarea din țara de origine și stabilirea în alta în mod ilegal.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură. Odată cu primii...