Când și unde are loc proiecția filmului Liceenii, eveniment susținut de Ștefan Bănică Jr.

Date:

Share post:

Când și unde are loc proiecția filmului Liceenii, eveniment susținut de Ștefan Bănică Jr. Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, Hotel Continental, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și Autogrand Oradea – Skoda organizează în cadrul Conferințelor Tipografiei de idei | #hailamuzeu, conferința și proiecția filmului Liceenii, eveniment susținut de Ștefan Bănică Jr., actor, împreună cu prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și manager al instituției muzeale.

Evenimentul va avea loc vineri, 23 august 2024, de la ora 20.00, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A ).

Promovarea culturii cinematografice românești

Această conferință continuă demersul instituției muzeale de promovare a culturii cinematografice românești. Conferința include proiecția filmului „Liceenii”, regizat de Nicolae Corjos și lansat în 1986, ce a avut un rol semnificativ în peisajul cinematografic al epocii, devenind rapid un simbol al vieții adolescentine din România. Importanța sa transcende generațiile, păstrându-și relevanța și atractivitatea în rândul tinerilor de astăzi, fiind un reper cultural de necontestat.

Unul dintre cei mai versatili și apreciați artiști din România

Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai versatili și apreciați artiști din România, cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii, acoperind domenii diverse precum cinematografia, televiziunea și muzica. Debutând în anii ’80 cu rolul lui Guriță în serialul „Eroii nu au vârstă” și devenind rapid un nume emblematic prin interpretarea lui Mihai din filmul „Liceenii”, Ștefan Bănică Jr. a continuat să strălucească pe scena muzicală, fiind recunoscut pentru albumele de succes și spectacolele live.

De-a lungul carierei sale, a fost onorat cu numeroase distincții, inclusiv Premiul ACIN pentru interpretare în 1987, pentru filmul „Liceenii”, Dublu Disc de Aur și Disc de Platină în 2002 pentru albumul „De dragoste… în toate felurile”, și Ordinul Cavalerului în 2004, acordat de Președinția României pentru contribuțiile sale culturale.

Alte amănunte: este bine să știm

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, începând cu data de 15 august în intervalul orar 10.00-18.00.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

 

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” – Bârlad 2024

Eveniment: Salonul național de Arte Vizuale ,,Erotica” - Bârlad 2024. După o întrerupere de șapte ani, artistul și profesorul...

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma

Nou: Colecția Muzeului Național Brukenthal va fi prezentată în Biblioteca Senatului din Roma. După ce în luna noiembrie volumul

Cum arată viața trăită în echilibru

Cum arată viața trăită în echilibru. Pentru a găsi răspunsul este nevoie de foarte multă muncă cu noi înșine, pentru că de aici pornește și tot aici se termină totul. 

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman

Cum arată exponatul lunii PATINELE DE OS de la Muzeul Județean Teleorman. Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman