Invitație: Ziua Porților deschise la Muzeul Orașului Oradea

Date:

Share post:

Invitație: Ziua Porților deschise la Muzeul Orașului Oradea. Despre aceasta vorbim, pe larg, în materialul care urmează.

În ziua de 15 mai a.c. publicul este invitat la Ziua Porților deschise la Muzeul Orașului Oradea (Piața Emanuil Gojdu 39-41), prilej cu care se vor putea vizita în mod gratuit atât expozițiile permanente, recent modernizate conform standardelor actuale în domeniul muzeotehnicii, cât și cele temporare:

Istoria orașului Oradea de la preistorie până în epoca migrațiilor; Marea invazie mongolă; Umanism și renaștere la Oradea; Cucerirea și stăpânirea otomană; Perioada habsburgică și dualistă; Domus Dispensatoris. Ocrotirea sănătății în Cetatea Oradea (sec. XVII–XIX);

Expoziția închinată Primului Război Mondial și lui Traian Moșoiu; Arhitectura orădeană; Spațiul urban orădean; Viața culturală orădeană interbelică și postbelică; Învățământul orădean în sec. XX; Viața cotidiană orădeană în comunism; Discoteca anilor ’70-’80; Represiunea comunistă; Arta memoriei: Leon Alex; Istoria fotografiei orădene; Expozițiile cultelor religioase; Biserici în palat – cercetări arheologice în palatul princiar; Renaștere prin restaurare;

Sala cu grifoni; Lapidarium; Repere din istoria pompierilor bihoreni; Colecția de monede emise de Moldova suverană. 195 monede de aur și argint; 105 ani de la moartea martirilor dr. Ioan Ciordaș și dr. Nicolae Bolcaș; Expoziția de reptile și arahnide tropicale vii; Salonul Internațional „România pitorească”.

Evenimentul face parte din manifestarea Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXVI-a și se va desfășura conform programului obișnuit de funcționare al muzeului respectiv, între orele 10.00 și 18.00.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea Complex Muzeal

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.