Surpriză: un depozit de muniție descoperit … Unde? 

Date:

Share post:

Surpriză: un depozit de muniție descoperit … Unde? La această întrebare răspundem în cele ce urmează, la Infoanunț.

În cursul dimineții de luni, 13 mai 2024, echipele companiei care execută lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” au descoperit, în urma săpăturilor, un depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial.

Activitatea a fost sistată imediat, perimetrul a fost securizat, iar la fața locului au intervenit echipe de pirotehniști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași și specialiști militari.

Decizii …

Primarul Mihai Chirica a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care a luat următoarele decizii:

• securizarea întregului perimetru al unității de învățământ și interzicerea accesului, cu excepția instituțiilor abilitate;
• impunerea unui plan de securitate în zonă care va fi aplicat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Municipiului și Poliția Locală;
• stabilirea unor culoare de circulație în zona unității de învățământ;
• interzicerea oricăror intervenții în zonă, altele decât cele ale instituțiilor abilitate, chiar dacă este vorba de intervenții la rețelele de utilități, fără avizul și supravegherea Inspectoratului pentru Situații de Urgență;
• suspendarea cursurilor din unitatea de învățământ și evacuarea căminului Colegiului până luni, 20 mai 2024.

Concluzie

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a mai decis că pe orice teren de pe raza Municipiului Iași pe care nu au fost făcute intervenții până în anul 1945, orice săpătură va fi făcută numai în prezența unui reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care va testa cu aparatură specifică terenul respectiv.

Lucrările de amenajare a platformei betonate necesare școlii modulare vor fi reluate imediat după ce vor fi îndeplinite toate condițiile de siguranță.

Text: PR/Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.