Când și unde va avea loc proiecția filmului Hai România! Povestea generației de aur

Date:

Share post:

Când și unde va avea loc proiecția filmului Hai România! Povestea generației de aur. Răspunsul îl aflăm citind materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Hotel Continental,  Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și Autogrand Oradea, Skoda România (partener de mobilitate), organizează conferința și proiecția filmului Hai România! Povestea Generației de Aur.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a și va avea loc vineri, 12 iulie 2024, de la ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

Conferința va fi susținută de Florin Răducioiu și Jean Vlădoiu, foști fotbaliști internaționali și membri ai generației de aur, iar moderatorul evenimentului va fi prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Câteva cuvinte despre …

Florin Răducioiu, atacantul central al echipei naționale, a fost prezent la campionatele mondiale din 1990 și 1994, unde a marcat patru goluri, dar și la europeanul din 1996, unde a marcat un gol. Este singurul fotbalist român care a evoluat în toate marile campionate naționale ale Europei (Italia, Spania, Anglia, Germania și Franța), iar la echipa națională a strâns un număr de 40 de meciuri jucate marcând 21 de goluri. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Jean Vlădoiu, inimosul și combativul atacant al reprezentativei României prezent la mondialul din 1994 și europeanul din 1996 a avut 28 de selecții și a marcat 2 goluri pentru echipa națională. De-a lungul carierei a evoluat cu succes la toate cele trei mari echipe din capitală (Rapid, Steaua și Dinamo), dar și o perioadă în campionatul german. La fel ca alți membri ai naționalei, a fost și el decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Documentarul este un omagiu binemeritat adus unor nume mari din fotbalul românesc

După conferință va avea loc proiecția filmului Hai România! – Povestea Generației de Aur, regizat de Claudiu Mitcu după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun. Așa cum îi spune și numele, este un documentar sportiv care îi are ca protagoniști pe cei care au fost pe bună dreptate considerați a fi ,,generația de aur” a fotbalului românesc prin prisma rezultatelor extraordinare obținute în perioada 1980-2000. Este perioada în care echipa națională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit recordul a trei calificări consecutive la trei campionate mondiale (1990-1994-1998) și două calificări consecutive la două campionate europene de fotbal (1996 și 2000).

Documentarul este un omagiu binemeritat adus unor nume mari din fotbalul românesc ca Hagi, Ienei, Popescu, Iordănescu, Răducioiu și toți ceilalți membri ai echipei naționale,  care ne dezvăluie în premieră cum au trăit ei această perioadă de glorie a fotbalului românesc, mărturisiri prezentate alături de momentele de bucurie ale oamenilor care au sărbătorit „în stradă” toate victoriile și calificările reușite de aceștia.

Prețul unui bilet de intrare este 50 lei/persoană și se va putea achiziționa atât de la casieria muzeului, din 9 iulie a.c., între orele 10.00-18.00, cât și online, accesând următorul link: https://booktes.com/cumpara/muzeul-tarii-crisurilor-oradea-complex-muzeal#2021-04-26. Costul biletului cuprinde și o vizită gratuită la muzeu.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

Foto deschidere: generic pixabay

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.