Invitație la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”

Date:

Share post:

Invitație la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”. Unde și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina” începe în această săptămână. Timp de două zile, parcul Palas găzduiește scena pe care vor urca ansambluri folclorice internaționale din Slovacia, Serbia, Republica Moldova, dar și naționale, din regiunea Moldovei și nu numai.

Marți și miercuri, 9 – 10 iulie 2024, în parcul Palas are loc cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina”.

Evenimentul debutează cu…

Ca în fiecare an, evenimentul debutează cu o paradă a costumelor populare, care se va încheia în parcul Palas. Spectatorii vor avea ocazia să admire grupuri artistice şi portul popular din ţări precum Slovacia, Serbia şi Republica Moldova, dar şi din judeţele Bacău, Vaslui, Harghita, Bihor, Suceava, Neamț, Olt şi din Bucureşti.

Azi, marţi, în prima zi de festival, de la ora 16.00, ansamblurile folclorice vor urca pe scenă și îi vor încânta pe cei prezenți cu dansurile învățate de la bunici și transmise din generație în generație. Invitații speciali ai primei zile sunt cântăreţii de muzică populară Cristinel Iordăchioaia și Silvia Zagoreanu, de la ora 19.30.

Miercuri, momentele artistice susţinute de copiii iubitori de folclor şi tradiţii vor începe tot de la ora 16.00, iar două ore mai târziu va avea loc festivitatea de premiere. Invitații speciali ai ultimei seri sunt membrii Ansamblului Profesionist „Constantin Arvinte”, care vor oferi un spectacol pe măsură, începând cu ora 21.30.

Și un târg fascinant care merită văzut

Tot în cadrul Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Cătălina” va avea loc și Târgul Meșteșugarilor, unde artizani cu experiență îi așteaptă pe cei dornici la ateliere artistice tradiționale. Târgul se va desfășura în Foișorul Palas, aflat tot în parcul Palas, în proximitatea scenei.

Text și foto: Departament PR       

W: www.palasiasi.ro                                                

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.