„Caravana Prevenirii” a ajuns la Găiceana

Date:

Share post:

Polițiștii continuă activitățile cu elevii, în cadrul campaniei „Caravana Prevenirii”, cu scopul de a minimiza riscurile la care aceștia sunt expuși, prin transmiterea unui set de informații și măsuri de siguranță care să le fie utile în orice situație s-ar afla.

La data de 13 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți la Căminul Cultural din Găiceana, unde au propus copiilor din comună diferite teme de discuție, din care aceștia să învețe să se ferească de pericole.

Preșcolarii și elevii claselor primare au avut parte de o lecție demonstrativă despre cum să circule corect pe stradă, prin utilizarea unui covor ce simulează o intersecție cu marcaje și semne de circulație. S-a subliniat importanța asigurării înainte de angajarea în traversare și modul optim privind viteza și direcția pașilor.

Copiii au înțeles că nu este sigur să alerge pe trecerea de pietoni sau să traverseze în direcție oblică sau șerpuit, că nu trebuie să se joace pe trecerea de pietoni, precum în nicio altă zonă de pe șosea sau în apropierea acesteia, să se dea jos de pe bicicletă atunci când traversează și să circule pe partea corectă a drumului.

S-a discutat, de asemenea, cu cei mici despre semnificația indicatoarelor rutiere și a semaforului, precum și despre indicațiile agentului de circulație care dirijează traficul.

Împreună cu elevii de gimnaziu s-a dezbătut subiectul violenței, o tematică întâlnită adesea în școli, după cum ne comunică Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție, Bacău.

Pe lângă informațiile prezentate de polițiști, elevii au urmărit o serie de videoclipuri pentru a înțelege consecințele comportamentului agresiv și a bullyingului, atât pentru victimă și agresor, cât și pentru ceilalți membri ai școlii.

Sfatul cel mai de preț în astfel de situații este acela de a sesiza o astfel de faptă unui adult de încredere, fie el părinte, profesor sau altă persoană.

Chiar și în situațiile în care un elev nu este în rolul victimei, este important să se implice și să solicite ajutor, în caz contrar dând de înțeles că este de acord cu ceea ce se întâmplă, că este de acord cu violența din jurul său și putând chiar să devină și el o victimă mai târziu.

Întâlnirile polițiștilor cu copiii din Găiceana au avut caracter interactiv, aceștia având ocazia să adreseze întrebări și să povestească exemple personale sau despre care au auzit în comunitate, ori mass-media.

Elevii au fost sfătuiți să adoptate un comportament civilizat și corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare.

Text și foto: Poliția Română Bacău

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.