marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

„Caravana Prevenirii” a ajuns la Găiceana

Polițiștii continuă activitățile cu elevii, în cadrul campaniei „Caravana Prevenirii”, cu scopul de a minimiza riscurile la care aceștia sunt expuși, prin transmiterea unui set de informații și măsuri de siguranță care să le fie utile în orice situație s-ar afla.

La data de 13 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți la Căminul Cultural din Găiceana, unde au propus copiilor din comună diferite teme de discuție, din care aceștia să învețe să se ferească de pericole.

Preșcolarii și elevii claselor primare au avut parte de o lecție demonstrativă despre cum să circule corect pe stradă, prin utilizarea unui covor ce simulează o intersecție cu marcaje și semne de circulație. S-a subliniat importanța asigurării înainte de angajarea în traversare și modul optim privind viteza și direcția pașilor.

Copiii au înțeles că nu este sigur să alerge pe trecerea de pietoni sau să traverseze în direcție oblică sau șerpuit, că nu trebuie să se joace pe trecerea de pietoni, precum în nicio altă zonă de pe șosea sau în apropierea acesteia, să se dea jos de pe bicicletă atunci când traversează și să circule pe partea corectă a drumului.

S-a discutat, de asemenea, cu cei mici despre semnificația indicatoarelor rutiere și a semaforului, precum și despre indicațiile agentului de circulație care dirijează traficul.

Împreună cu elevii de gimnaziu s-a dezbătut subiectul violenței, o tematică întâlnită adesea în școli, după cum ne comunică Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție, Bacău.

Pe lângă informațiile prezentate de polițiști, elevii au urmărit o serie de videoclipuri pentru a înțelege consecințele comportamentului agresiv și a bullyingului, atât pentru victimă și agresor, cât și pentru ceilalți membri ai școlii.

Sfatul cel mai de preț în astfel de situații este acela de a sesiza o astfel de faptă unui adult de încredere, fie el părinte, profesor sau altă persoană.

Chiar și în situațiile în care un elev nu este în rolul victimei, este important să se implice și să solicite ajutor, în caz contrar dând de înțeles că este de acord cu ceea ce se întâmplă, că este de acord cu violența din jurul său și putând chiar să devină și el o victimă mai târziu.

Întâlnirile polițiștilor cu copiii din Găiceana au avut caracter interactiv, aceștia având ocazia să adreseze întrebări și să povestească exemple personale sau despre care au auzit în comunitate, ori mass-media.

Elevii au fost sfătuiți să adoptate un comportament civilizat și corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare.

Text și foto: Poliția Română Bacău

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole