Cea de-a 40-a stagiune

Date:

Share post:

 Deschiderea celei de-a 40-a stagiuni concertistice a Sălii cu Orgă

Joi, 21 septembrie, Sala cu Orgă invită toți iubitorii de frumos la deschiderea celei de-a 40-a stagiuni conertistice. Noul sezon muzical începe cu un concert vocal-simfonic extraordinar, susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea și Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. Evenimentul este realizat  în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente și Institutul Goethe din România.

Primul concert al stagiunii va fi unul neobișnuit, find marcat de prezența invitatului special al serii, virtuosul contrabasist Wolfgang Güttler din Germania, prim-conrabasist al Filarmonicii din Berlin. De remarcat este faptul că prezența contrabasului, ca instrument solistic, este o raritate nu doar pentru Republica Moldova, ci și pe scena muzicală internațională în general. Asfel, publicul meloman va avea excepționala ocazie să asculte pagini celebre din creația lui AntonioVivaldi și Johann Sebastian Bach, compuse pentru violoncel și vioară, interpretate… la contrabas. Un moment spectaculos îl va constiui și duetul solistic Wolfgang Guttler /Cristian Florea, maestrul  Florea apărând în dublă ipostază  – de solist violoncelist și dirijor.

În program:  Concert în Re major pentru violoncel și orchestră, RV 230 (se interpretează la contrabas) de J.S. Bach; Concert pentru 2 viori și orchestră, BWV 1043 (se interpretează la violoncel și contrabas) de A.Vivaldi și Dixit Dominus pentru soliști, cor și orchestră de A. Vivaldi, în ale cărui  partiții solistice vor evolua soprana Tatiana Costiuc, mezzo-soprana Lilia Istratii, tenorul Victor Novițchi și baritonul Andrei Otean.

Întrucât edificiul Sălii cu Orgă se află în reparație, concertul inaugural va avea loc pe scena Centrului Cultural Odeon, cu începere de la  ora 18:30. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă  și on-line: iticket.md. Prețul biletului – 100 lei.

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.