Cine a anunțat finalizarea campaniei de împădurire, pentru anul 2023. VIDEO

Date:

Share post:

În materialul de azi vorbim vom arăta printr-o filmare video inclusiv cine a anunțat finalizarea campaniei de împădurire, pentru anul 2023.

Președinta Maia Sandu este cea care a anunțat finalizarea campaniei de împădurire, pentru anul 2023.

Șefa statului Republica Moldova anunță că, în acest an, au fost plantate și reabilitate peste 7 mii de hectare de teren, cu 24 de milioane de puieți. Acesta este un rezultat dublu față de ultimii trei ani, când s-a reușit plantarea a circa 3600 de hectare într-un an.

M-am bucurat să văd copii, părinți și bunici, în total aproape 12 mii de oameni, care au dat o mână de ajutor la transformarea Moldovei într-o țară mai verde și mai curată. Pentru a avea un mediu mai sănătos, apă curată în fântâni și râuri, și un sol fertil trebuie să creștem suprafața de păduri în continuare, cu cel puțin 145 de mii de hectare în următorul deceniu”, a subliniat Maia Sandu.

La finalul sezonului de împădurire, șefa statului a avut miercuri, 20 decembrie, o întâlnire cu mai mulți silvicultori. Președinta Maia Sandu le-a mulțumit pentru tot efortul depus în cadrul Programului național de împădurire. La fel, șefa statului și-a exprimat recunoștința și tuturor voluntarilor care au participat la campania de împădurire.

Am demonstrat, încă o dată, că ne putem mobiliza și face lucruri frumoase care să servească întreaga comunitate. Vă îndemn, în continuare, să participăm cu toții la acțiunile de înverzire și să facem parte din #generatiapadurii”, a mai menționat președinta Maia Sandu.

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.