Video: Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Și alte informații suplimentare

Date:

Share post:

Video: Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Aceasta este tema articolului pe care îl redăm în cele ce urmează.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a văzut astăzi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău.

În timpul întâlnirii, s-a discutat despre aspectele cruciale ale relațiilor dintre Republica Moldova și Statele Unite, în mod special sprijinul oferit de SUA în fortificarea democrației și a statului de drept. În cadrul întrevederii, șefa statului i-a conferit oficialei americane cea mai înaltă distincție a statului „Ordinul Republicii”. 

Președinta Maia Sandu a declarat că Elaine Folk Marshall este o persoană remarcabilă și o mare susținătoare a Moldovei. Cu un sfert de secol în urmă, Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a fost pioniera parteneriatului între Republica Moldova și Carolina de Nord, SUA. Această colaborare a generat o multitudine de inițiative în educație, agricultură, sănătate și apărare, aducând beneficii semnificative pentru mii de moldoveni. 

Statele Unite continuă să fie aliați de încredere și parteneri valoroși pentru Republica Moldova. Maia Sandu a subliniat că relațiile excelente între SUA și Republica Moldova sunt întemeiate pe dialog sincer și angajamente bilaterale consistente, ce au contribuit la transformarea și progresul țării.

Text comunicat și video: Direcția informare și comunicare cu mass-media Președinția Republicii Moldova

Informații suplimentare

Astăzi, 18 martie 2024, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a discutat cu doamna Elaine F. Marshall, Secretar de Stat al Carolinei de Nord, SUA, despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Carolina de Nord.

La întrevedere a participat și Excelența Sa Kent Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, precum și alți oficiali de rang înalt.

Principalele subiecte abordate au vizat prioritățile și progresele în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, securitatea Republicii Moldova și provocările actuale, precum și cooperarea bilaterală în domeniul securității interne și al gestionării situațiilor de criză.

Despre importanța sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii în …

Pe platforma de discuții, ministrul Adrian Efros a subliniat importanța sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii în procesul de reformă electorală și judiciară, precum și în procesul dezoligarhizare din Republica Moldova. De asemenea, a evidențiat necesitatea consolidării capacităților de apărare și securitate ale țării noastre, având în vedere provocările actuale.

Această întrevedere reprezintă un pas important în consolidarea parteneriatului nostru cu statul Carolina de Nord și în promovarea securității și stabilității în regiune. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Statele Unite ale Americii și suntem hotărâți să continuăm să lucrăm împreună pentru beneficiul cetățenilor noștri“, a subliniat Ministrul Afacerilor Interne.

Concluzie

Cei prezenți au evaluat posibilitatea să organizeze un șir de exerciții comune, precum și să extindă parteneriatul în domenii precum ordinea publică și protecția civilă.

Oficialii și-au exprimat intenția de a continua dialogul bilateral și de a explora noi oportunități de colaborare în domeniul securității interne și al gestionării situațiilor de criză, pentru promovarea securității și stabilității în regiune.

Text: Comunicat Ministerul de Interne al Republicii Moldova/

Direcția informare, comunicare cu mass media,
protocol și ceremonial

Ministerul Afacerilor Interne Republica Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.