Titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stat din Moldova. Video

Date:

Share post:

Despre titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stat din Moldova. Acesta este subiectul materialului media care urmează.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a primit marți, 20 februarie 2024, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova (USM). Ceremonia a avut loc în Sala Senatului USM, începând cu ora 14.00 și a fost prezidată de prof. univ. dr. Igor ȘAROV, Rector și Președinte al Senatului Universității de Stat din Moldova.

Cine a participat la eveniment

La eveniment a participat și Ion COȘER, Consul General al Republicii Moldova la Iași, precum și o delegație a UAIC formată din membri ai Senatului, prorectori, directorul Editurii Universității, profesori și personal administrativ.  

Prof. univ. dr. Sergiu BRÎNZĂ, Decanul Facultății de Drept din cadrul USM, a prezentat Laudatio, prin care a evocat parcursul profesional al prof. univ. dr. Tudorel TOADER și a evidențiat cele mai importante contribuții pe care le-a adus în domeniul științelor penale și justiției constituționale.

Au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Sergiu BAIEȘ, fost decan al Facultății de Drept din cadrul USM, conf. univ. dr. Sergiu CORNEA, Rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, conf. univ. dr. Igor DOLEA, fost judecător al Curții Constituționale din Republica Moldova și profesor la Facultatea de Drept a USM, prof. univ. dr. Gheorghe POPESCU, conducător de doctorat la Academia de Studii Economice din București și prof. univ. dr. Ovidiu-Gabriel IANCU, membru al Senatului UAIC. 

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a declarat

Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Stat din Moldova, un templu al științei și culturii naționale și internaționale. Sunt deosebit de onorat să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova, fondată la 1 octombrie 1946. Între Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași există deja o legătură puternică, pe care am încredere că vom continua să o consolidăm.”

Ulterior, rectorul UAIC a continuat cu o prelegere despre conceptul de loialitate constituțională. 

Text, foto și video: PR UAIC

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.