Titlul de Doctor Honoris Causa pentru …

Date:

Share post:

Titlul de Doctor Honoris Causa pentru … Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a primit miercuri, 17 ianuarie 2024, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din București (ASE), în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Aula Magna, începând cu ora 11.00, prezidată de prof. univ. dr. Dumitru MIRON, Președintele Senatului Academiei de Studii Economice. 

Conf. univ. dr. Ovidiu Ioan DUMITRU, Decanul Facultății de Drept din cadrul ASE, a prezentat Laudatio, prin care a evidențiat principalele contribuții pe care prof. univ. dr. Tudorel Toader le-a adus în domeniul dreptului.

Au mai luat cuvântul Călin POPESCU-TĂRICEANU, prim-ministru al României în perioada 2004-2008, prof. univ. dr. Gigel PARASCHIV, secretar de stat pentru învățământ superior în Ministerul Educației, prof. univ. dr. Sorin CÂMPEANU, Rector al Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti și președintele Consiliului Național al Rectorilor, prof. univ. dr. Ioan VIDA, preşedinte al Curţii Constituţionale în perioada 2004-2010 și prof. univ. dr. Verginia VEDINAȘ. 

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a declarat

Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Academia de Studii Economice, un templu al cunoașterii, un far luminos al științei, culturii, educației naționale și internaționale. Sunt deosebit de onorat să fac parte din comunitatea dumneavoastră academică, din galeria marilor personalități cărora le-ați acordat acest titlu.

Tradiția pe care o aveți se îmbină cu modernitatea prin adaptarea ofertei educaționale la evoluțiile socio-economice. Vă felicit pentru înființarea celei mai tinere facultăți de drept din țară, care va aduce consistență vieții juridice din România.”

Și o prelegere …

În continuare, Rectorul UAIC a susținut o prelegere cu titlul „Evoluția dreptului penal sub influența normelor europene”. 

Prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rectorul Academiei de Studii Academice, a declarat: „Îl felicit pe domnul rector și garantez că merită din plin acest titlu. Felicit și Facultatea de Drept pentru că l-a ales pe profesorul Tudorel TOADER să fie primul Doctor Honoris Causa propus.

Evenimentul s-a încheiat cu audierea tradiționalului imn Gaudeamus Igitur.

Text și foto: PR UAIC

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.