Video: Jumătate de kilogram de hașiș, urma să ajungă pe piața neagră din Republica Moldova

Date:

Share post:

Video: Jumătate de kilogram de hașiș, urma să ajungă pe piața neagră din Republica Moldova.

Ca urmare a investigațiilor derulate în cadrul unui caz de contrabandă cu droguri, angajații Poliției de Frontieră au depistat în traficul transfrontalier un conațional, în mașina căruia avea camuflată o jumătate de kilogram de drog de tip hașiș.

Astfel, pe parcursul a trei luni, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției investigații criminalitate transfrontalieră și cei din Direcția urmărire penală,sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional specializat în contrabandă de droguri de tip hașiș, cu itinerar din Spania în Republica Moldova.
În urma probelor acumulate privind pregătirea introducerii în țară a unui lot de droguri, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de intrare în țară,  ofițerii antidrog au trecut în linia doua de control un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean moldovean, bănuit în comiterea infracțiunii. Ca urmare a verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat droguri de tip hașiș cu masa de aproximativ 500g, estimată pe piața neagră la suma de 200 000 lei MD.
Pe cazul dat, în continuare se desfășoară acțiuni speciale în vederea identificării tuturor complicilor și stabilirii circumstanțelor în care operează aceștia pentru a-și înfăptui activitatea infracțională.
Pe durata cercetărilor, inculpatul a fost plasat sub control judiciar.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.