Trei echipe canine gata instruite și noi dotări pentru Centrul chinologic al Poliției de Frontieră. Foto

Date:

Share post:

Vorbim în cele ce urmează despre trei echipe canine care sunt gata instruite și noi dotări pentru Centrul chinologic al Poliției de Frontieră.

În cadrul programului de asistență externă “Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova”, o delegație din Republica Cehă a efectuat o vizită de lucru în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
Evenimentul a inclus o ceremonie specială de predare a câinilor de serviciu Lord, Fox și Crok care au absolvit cu succes un curs de dresaj canin, desfășurat timp de trei luni în Cehia.

Succes în desfășurarea misiunilor de control și …

Patrupezii au fost instruiți în colaborare cu chinologii Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, consolidând astfel capacitățile operaționale de intervenție ale echipelor canine pentru a deveni mai eficiente și de succes în desfășurarea misiunilor de control și supraveghere a frontierei de stat.
Pe lângă predarea câinilor, în cadrul vizitei au fost recepționate diverse echipamente esențiale pentru activitățile de dresaj canin, precum: teste pentru depistarea moleculelor de droguri, mingi/jucării, sniffer, seturi emițătoare de miros, mănuși de unică folosință, castroane, zgărzi și lese, respiratoare și măști protectoare. Aceste resurse vor contribui semnificativ la consolidarea capacităților de pregătire și intervenție a echipelor canine ale Poliției de Frontieră în diverse cazuri și situații.

Important

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit un Memorandum de cooperare cu Agenția Cehă pentru dezvoltare și Directoratul General Vamal al Republicii Cehe, pentru perioada anilor 2023-2025.
Documentul a fost semnat în scopul implementării eficiente a proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților echipelor canine ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova”. Proiectul va fi implementat cu suportul Guvernului Republicii Cehe, finanțat de către Agenția Cehă pentru dezvoltare, având un buget total de 400 000 EUR.
Text și foto: PR Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
Foto deschidere: arhiva
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.