Nou: lucrări de REÎNNOIRE a liniei CF BUCUREȘTI – PITEȘTI pentru viteza maximă de …

Date:

Share post:

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că Sucursala Regională CF București a semnat la 19 decembrie 2023 contractele în valoare totală de 583,87 MILIOANE lei, fără TVA, pentru lucrări deînlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI, ultimele două loturi din programul de REÎNNOIRE, finanțat prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru viteza maximă de 120 km/h.

Sucursala Regională CF București și compania Yapi Merkezi ve Sanayi A.S (Turcia) au semnat marți, 19 decembrie 2023, contractele pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI, ultimele 2 loturi, în lungime totală de 196,7 km, aferente acestui tronson : 

 Lotul 1: Chitila – Ciocănești (firul II) și Ciocănești – Titu (firul I si II), de la km 10+600 la km 49+780 (linii curente și directe din statiile Săbăreni, Ciocănești și Ghergani)

 Lotul 2Titu – Călinești – Golesti (firul I și II), de la km 49+980 la km 95+000 (linii curente si directe din statiile Fusea, Mătăsaru, Găești, Leordeni și Călinești). 

Lucrări de reînnoire pe o lungime de…

În cadrul celor două contracte, cu o durată de 36 de luni fiecare contract, se vor executa lucrări de reînnoire pe o lungime de 196,7 km CF, pe intervalul CF CHITILA – GOLEȘTI, prin înlocuirea la rând a următoarelor componente ale suprastructurii căii: sină – traverse (196,7 km)149 de aparate de calepiese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale, poduri/podețe), contrașine pod/podețe, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru podețe, traverse de beton complet echipatedale elastice la 23 de treceri la nivelmaterial mărunt, piatră spartă, inclusiv lucrări pentru realizarea căii fără joante.

Tot în cadrul programului de REÎNNOIRE pe linia CF București – Pitești sunt deja în execuție lucrările de înlocuire la rând a suprastructurii căii pe intervalul Călinești – Golești – Pitești (21 km), de la km 95+000 la km 107+575inclusiv liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești, contract în valoare de 82,13 MILIOANE lei, fără TVA, încheiat, în luna martie 2023, între SRCF Craiova și Asocierea Strabag – Metabet CF SA.

Opinie avizată

Prin semnarea acestor ultime două contracte, CFR SA încheie anul 2023 cu țintă îndeplinită în cadrul PNRR, 100% grad de contractare, cu toate cele 142 CONTRACTE, în valoare totală de cca. 17,46 MLD lei, fără TVA, SEMNATE, în cadrul cărora 970 KM de CALE FERATĂ vor fi modernizați, electrificați, reparații și reînnoiți pentru viteze maxime de 120 km/h – 160 km/h, până în anul 2026a declarat Ion Simu-Alexandru, Director General al CFR SA.

Date informative

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Text: Serviciul Comunicare Mass-Media Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA

Foto: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.