Foto: Un microbuz furat din Italia, identificat în traficul transfrontalier

Date:

Share post:

Circa 20 mii de euro sunt valorificați într-un microbuz, furat din Italia, care a reprezentat o tentativă de introducere ilegală în Republica Moldova.
Prin urmare, în punctul de trecere a frontierei Cahul, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au dejucat planurile unui bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), șofer al vehiculului furat.
În ziua de 19 decembrie 2023, pe pista de control s-a apropiat microbuzul de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare italiene. La solicitarea polițiștilor de frontieră, șoferul de 40 de ani a prezentat actele de călătorie și cele pentru vehicul.
Astfel, în cadrul examinării actelor și a unității de transport au apărut bănuieli, fiind generate discrepanțe cu privire la corectitudinea numărului de șasiu ștanțat. În acest sens, verificările au fost extinse de comun cu ofițerii FRONTEX.
Ca urmare, a fost stabilit că numărul plăcuțelor de înmatriculare nu coincide cu cel al șasiului ștanțat în locul prevăzut conform construcției tehnice, iar sticherele adiționale prezintă indici de substituire. Ba mai mult, din cercetările ulterioare s-a aflat că bărbatul ar fi sustras autovehiculul la Parma, Italia, în data de 18 decembrie 2023, și din acel moment a fost monitorizat de către proprietar prin aplicația GPS, instalată la bordul microbuzului.
La cele depistate, bărbatul a ales să rămână reticent și să nu ofere detalii suplimentare cu privire la vehiculul condus. Până la elucidarea circumstanțelor pe caz, microbuzul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul.
De menționat că incidentul a fost înregistrat în cadrul operațiunii „CONCORDIA 2023”, operațiune desfășurată cu scopul contracarării migrației ilegale, precum și combaterii traficului ilicit de mărfuri și bunuri peste frontieră.
Text și foto: PR Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
Foto deschidere: arhiva
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.