„ClassFest” aduce în scenă școli de teatru din 13 țări

Date:

Share post:

La ediția din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, a VIII-a, participă 16 școli de teatru din 13 țări. Evenimentul începe luni, 30 aprilie, și ține până pe 5 mai 2018. Spectacolele vor fi jucate pe scenele mai multor teatre din Chișinău, transmite IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târţău, a declarat la o conferință de presă că evenimentul vine să dezvolte dialogul intercultural și schimbul de experiență între școlile de teatru, să încurajeze tinerii actori, oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții. Accesul la spectacolele din programul festivalului va fi liber.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a declarat că festivalul „ClassFest” este o platformă de schimb cultural și cel mai bun proiect de mobilitate pe dimensiunea teatrală de tineret. Agenda evenimentului cuprinde și master class-uri pentru tinerii actori, realizate de actori și regizori consacrați din mai multe state.

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, a menționat că este un festival așteptat. O demonstrează și faptul că a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este un eveniment care aduce un nou suflu lumii teatrale, prezintă cultura teatrelor atât din est, cât și din vest.

La festival participă școli de teatru din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Franța, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Spectacolele care vor fi prezentate reprezintă dramaturgii ale scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki, care abordează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violența, războiul, teroarea, iubirea etc.

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.