„ClassFest” aduce în scenă școli de teatru din 13 țări

Date:

Share post:

La ediția din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, a VIII-a, participă 16 școli de teatru din 13 țări. Evenimentul începe luni, 30 aprilie, și ține până pe 5 mai 2018. Spectacolele vor fi jucate pe scenele mai multor teatre din Chișinău, transmite IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târţău, a declarat la o conferință de presă că evenimentul vine să dezvolte dialogul intercultural și schimbul de experiență între școlile de teatru, să încurajeze tinerii actori, oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții. Accesul la spectacolele din programul festivalului va fi liber.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a declarat că festivalul „ClassFest” este o platformă de schimb cultural și cel mai bun proiect de mobilitate pe dimensiunea teatrală de tineret. Agenda evenimentului cuprinde și master class-uri pentru tinerii actori, realizate de actori și regizori consacrați din mai multe state.

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, a menționat că este un festival așteptat. O demonstrează și faptul că a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este un eveniment care aduce un nou suflu lumii teatrale, prezintă cultura teatrelor atât din est, cât și din vest.

La festival participă școli de teatru din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Franța, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Spectacolele care vor fi prezentate reprezintă dramaturgii ale scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki, care abordează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violența, războiul, teroarea, iubirea etc.

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.