„ClassFest” aduce în scenă școli de teatru din 13 țări

Date:

Share post:

La ediția din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, a VIII-a, participă 16 școli de teatru din 13 țări. Evenimentul începe luni, 30 aprilie, și ține până pe 5 mai 2018. Spectacolele vor fi jucate pe scenele mai multor teatre din Chișinău, transmite IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târţău, a declarat la o conferință de presă că evenimentul vine să dezvolte dialogul intercultural și schimbul de experiență între școlile de teatru, să încurajeze tinerii actori, oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții. Accesul la spectacolele din programul festivalului va fi liber.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a declarat că festivalul „ClassFest” este o platformă de schimb cultural și cel mai bun proiect de mobilitate pe dimensiunea teatrală de tineret. Agenda evenimentului cuprinde și master class-uri pentru tinerii actori, realizate de actori și regizori consacrați din mai multe state.

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, a menționat că este un festival așteptat. O demonstrează și faptul că a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este un eveniment care aduce un nou suflu lumii teatrale, prezintă cultura teatrelor atât din est, cât și din vest.

La festival participă școli de teatru din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Franța, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Spectacolele care vor fi prezentate reprezintă dramaturgii ale scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki, care abordează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violența, războiul, teroarea, iubirea etc.

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.