Doi oameni au murit în explozia din Chișinău. VIDEO

Date:

Share post:

O explozie puternică a zguduit Capitala republicii Moldova, marți în jurul orei 11.00. În urma deflagrației și-au pierdut viața doi oameni. O a treia persoană a fost rănită, fiind solicitată intervenția ambulanței la domiciliu acesteia.

În magazin se aflau, la ora deflagrației, patru persoane. Nimeni altcineva nu a avut de suferit. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Diana Blanaru.

Diana Blanaru a declarat că persoana rănită, care a solicitat ambulanța la domiciliu, este transportată la Institutul de Medicină Urgentă.

Explozia s-a produs în jurul orei 11.00, într-un magazin alimentar de la intersecția străzilor Armenească și Mateevici.

Oamenii legii se află la fața locului pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc deflagrația.

Explozia a fost provocată de către unul din cei doi bărbați morți în deflagrație. Acesta este originar din Chișinău, avea 50 de ani și a fost anterior judecat de mai multe ori.

Bărbatul a venit la magazin pentru a cumpăra țigări, pe care le-a luat și s-a îndreptat cu ele spre ieșire. Când vânzătoarea i-a cerut să le plătească, din mână sau din rucsac a căzut obiectul explozibil, care a explodat.

Informațiile au fost prezentate de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, într-un briefing de presă.

Șeful IGP a menționat că puterea de distrugere a explozibilului a fost îndreptată spre stradă, unde se afla un bărbat, deocamdată neidentificat, care de asemenea a decedat la fața locului. Apelul la numărul de urgență 902 a parvenit la ora 11.08.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto/Video:Poliția Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.

Cine se extinde în Spania, unde lansează al patrulea activ imobiliar, în valoare de 3,5 mil. dolari. Foto

MetaWealth, cea mai importantă platformă de investiții imobiliare fracționate, se extinde în Spania și lansează al patrulea asset din portofoliu.

Surprizele minunate de la Festivalul SFR

Vorbim în cele ce urmează despre minunatele surprize ale Festivalului SFR. Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR.