Eveniment fascinant. Bucharest International Film Festival (BIFF) aniversează ediția XX. Foto

Date:

Share post:

Eveniment fascinant. Bucharest International Film Festival (BIFF) aniversează ediția XX. Despre ce este vorba mai exact, în articolul de azi, la Infoanunț.

Cea de-a XX-a ediție aniversară a prestigiosului Bucharest International Film Festival (BIFF, de urmărit site-ul www.biff.com.ro) va avea loc în perioada 19-29 septembrie 2024 și va aduce în prim-plan universul fascinant al cinematografiei internaționale, filme remarcabile, în premieră națională, transformând Capitala în epicentrul artei cinematografice.

Ediția aniversară aduce câteva noutăți importante: mărirea duratei festivalului la zece zile, introducerea competiției de scurtmetraje internaționale, precum și un premiu pentru distribuitorul filmului în România.

Un nou gen cinematografic …

”Festivalul Internațional de Film București a fost creat, cu 20 de ani în urmă de două femei, Giulia Dobre și de subsemnata, într-o perioadă în care Cinematograful românesc explodase. Totusi, a fost un drum anevoios și pe atunci cumva hilar: o femeie la cârma unui festival internațional de film? M-am îndreptat către cinematograful de artă și de autor către filmul minimalist. Ne-am dorit ca publicul bucureștean să intre în contact cu acest nou gen cinematografic.

Am pornit pe un drum abrupt cu multe obstacole dar mi-am urmat calea aleasă cu mult timp în urmă: să aducem la București, în premieră națională, unele dintre cele mai valoroase producții cinematografice ale momentului, mici bijuterii cinematografice. Nu m-am abătut de la acest drum ales cu grijă.

Acum, BIFF împlinește 20 de de existență, lucru ce ar fi părut de neconceput acum 10 ani. Sărbătorim acești 20 de ani, în felul nostru, cu o secțiune nouă internațională de film de scurt-metraj și cu un nou premiu dedicat distribuitorului român care va prelua filmul câștigător al BIFF. Așa că la 20 de ani de existență ai BIFF vă așteptăm să ne fiți alături, să umpleți sălile, pentru că noi vă promitem o selecție cinematografică marca “BIFF”, declară Dana Dimitriu-Chelba, directorul și fondatorul Festivalului.

Dan Draghicescu Dana Dimitriu Chelba ASR Principele Radu Virgil Nitulescu. Foto: 2023 Eveniment. PR
Dan Draghicescu Dana Dimitriu Chelba ASR Principele Radu Virgil Nitulescu. Foto: 2023 Eveniment. PR

Reper pe harta României dar și a …

BIFF a devenit un reper pe harta României dar și a Europei, atrăgând, de la an la an, din ce în ce mai mulți participanți și vizitatori străini.

În cadrul Bucharest International Film Festival 2024, cinefilii vor avea ocazia unică de a explora o selecție remarcabilă de lungmetraje, înscrise în cursa pentru trofeul BIFF 2024. Juriul internațional, format din personalități de marcă din industria cinematografică, va avea misiunea de a desemna câștigătorii.

Gala de închidere. Eveniment 2023. Foto: PR
Gala de închidere. Eveniment 2023. Foto: PR

BIFF rămâne un punct de reper în peisajul cinematografic, fiind singura competiție din București dedicată lungmetrajelor.

Bucharest International Film Festival (BIFF) este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Text și foto: PR

Consultant în turism

Managing Partner
Innovation Travel 

Vicepreședinte Clubul Presei de Turism – FIJET Romania 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.