Iată care sunt încasările înregistrate de către agenții economici monitorizați în perioada 7-8 martie 2024

Date:

Share post:

Iată care sunt încasările înregistrate de către agenții economici monitorizați în perioada 7-8 martie 2024, în materialul de azi, la Infoanunț.

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) din Republica Moldova informează că, în rezultatul acțiunilor de monitorizare din data de 7 și 8 martie 2024, au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 7,2 milioane lei și în comerțul cu flori de circa 7,0 milioane lei.

În perioada menționată anterior a fost monitorizată activitatea a 30 de restaurante și cafenele și 69 de contribuabili comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți.

Acțiunile întreprinse în perioada 7-8 martie 2024 nu au fost orientate spre aplicarea sancțiunilor, ci pe monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii din domeniul Horeca și comerțului cu flori, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Au fost verificate selectiv …

Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunilor, până la finele programului acestora, fiind verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați.

Important!

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă toți contribuabilii la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar, iar la rândul lor, cumpărătorii – să solicite bonul de casă la procurarea produselor sau serviciilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Autoritatea fiscală va desfășura în continuare acțiuni de monitorizare în toate domeniile cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Text și foto: PR Serviciul Comunicare al Serviciul Fiscal de Stat (SFS) din Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.