Expoziție de fotografie din șase state, vernisată la Chișinău

Date:

Share post:

40 de fotografii realizate de tineri din șase state au fost expuse la Muzeul de Istorie al orașului Chișinău – Turnul de Apă. Expoziția, cu genericul: „Patrimoniul Europei – un patrimoniu comun”, a fost vernisată luni de către Agenția de inspectare și restaurare a monumentelor.

Evenimentul marchează astfel ”Anul european al patrimoniului cultural 2018”, anunțat de către Parlamentul European, transmite IPN.

Potrivit directorului general al Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor, Ion Ștefăniță, imaginile foto care ilustrează obiecte de patrimoniu au fost realizate de tineri din Marea Britanie, Franța, Spania, Germania, Irlanda și Republica Moldova.

Tinerii au prezentat fotografii cu monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, situri bisericești, Turnul de Apă sau Cramele de la Cricova și Mileștii Mici din Republica Moldova, toate fiind simboluri turistice, puncte de atracție din Republica Moldova.

Moldova subterană sau cramele subterane de la Mileștii Mici, de la Cricova etc. sunt, de fapt, un zid chinezesc pentru Republica Moldova. Prin valoarea economică a acestui patrimoniu noi putem să dezvoltăm orașul, noi putem să dezvoltăm această țară”, a subliniat Ion Ștefăniță.

Directorul general al Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor spune că și-ar dori ca pe parcursul acestui an să trezească în mod special interesul tinereilor față de patrimoniul cultural, păstrarea și transmiterea lui generațiilor următoare. „Nu trebuie să permitem ca patrimoniul nostru cultural să iasă din uz, să se deterioreze sau să se distrugă. Iată de ce, în 2018, căutăm modalități de a-l celebra și conserva”, a mai spus Ion Ștefăniță.

Expoziția va fi deschisă până la data de 18 aprilie a.c., unde, cu ocazia Zilei Internaționale a monumentelor și siturilor, va fi inaugurată și o altă expoziție.

Autor:Ion Panfil
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.