În perioada iulie – septembrie a.c., Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău organizează, în cadrul mai multor Școli de vară din județul Bacău, activități de informare și educare a copiilor și tinerilor cu privire la efectele și consecințele consumului de alcool, tutun și droguri.
Activitățile, desfășurate sub forma unor ateliere interactive în cadrul cărora sunt abordate teme adaptate specificului vârstei, se adresează deopotrivă copiilor mici (6 – 9 ani), dar și preadolescenților și adolescenților (10 – 18 ani).
„ABC-ul emoțiilor” este un atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, în cadrul căruia copiii sunt învățați să își identifice și să își gestioneze emoțiile, dar și cum să se comporte în situații cu intensitate emoțională ridicată.
„Traseul cu tentații” este un atelier destinat preadolescenților și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani, care presupune parcurgerea unui traseu în cadrul căruia sunt identificate, analizate și discutate situații cu risc ridicat pentru siguranța și sănătatea unui adolescent.
De la debutul vacanței de vară, specialiștii CPECA Bacău, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău și ai Centrului Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au desfășurat ateliere interactive la mai multe Școli de vară: „Zâmbet de copil”, organizată de Școala Gimnazială Luncani și Parohiile Luncani și Podiș, „O vară de 10”, organizată de Școala Gimnazială nr. 10 Bacău, „Suflet de copil – Aripi de înger”, organizată de Asociația „Sf. Anastasia Romana” Târgu Ocna și „Tabăra din satul meu”, organizată de Parohia Berești – Tazlău în satul Turluianu, la care au participat peste 450 de copii și adolescenți.
Informațiile și imaginile au fost oferite de PR CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG BACĂU.