FOTO: Primii polițiști de frontieră pregătiți în domeniul securității pe aeroporturi

Date:

Share post:

12 polițiști de frontieră au absolvit cu succes cursul de instruire inițială “Operatorii controlului de securitate a persoanelor, bagajelor de mână și al articolelor transportate”.
Este primul curs de pregătire specializată în domeniul de securității pe aeroporturi, organizat și desfășurat de către un grup de formatori din cadrul Serviciului de Instruire al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.
Pe parcursul a trei săptămâni, cei 12 cursanți s-au familiarizat cu metodele și tehnicile inovative pe linie de securitate aeronautică și securitate în aviația civilă, inclusiv corectitudinea aplicării acestora.
Datorită profesionalismului instructorilor, polițiștii de frontieră și-au dezvoltat noi practici și abilități pentru a oferi mai multă siguranță pasagerilor, dar și servicii de calitate la trecerea frontierei de stat.
Amintim că Poliția de Frontieră lucrează la  dosarul de creare unui centru de instruire în domeniul securității aeronautice, unde vor fi pregătiți polițiștii de frontieră care vor activa în calitate de operatori de securitate în Aeroportul Internațional Chișinău, obiectiv prevăzut în programul de management integrat al Poliției de Frontiera pentru anii 2022-2025.
Informațiile ne-au fost oferite de Secția relații publice. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.