luni, octombrie 2, 2023
20.7 C
București
spot_img

FOTO: Primii polițiști de frontieră pregătiți în domeniul securității pe aeroporturi

12 polițiști de frontieră au absolvit cu succes cursul de instruire inițială “Operatorii controlului de securitate a persoanelor, bagajelor de mână și al articolelor transportate”.
Este primul curs de pregătire specializată în domeniul de securității pe aeroporturi, organizat și desfășurat de către un grup de formatori din cadrul Serviciului de Instruire al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.
Pe parcursul a trei săptămâni, cei 12 cursanți s-au familiarizat cu metodele și tehnicile inovative pe linie de securitate aeronautică și securitate în aviația civilă, inclusiv corectitudinea aplicării acestora.
Datorită profesionalismului instructorilor, polițiștii de frontieră și-au dezvoltat noi practici și abilități pentru a oferi mai multă siguranță pasagerilor, dar și servicii de calitate la trecerea frontierei de stat.
Amintim că Poliția de Frontieră lucrează la  dosarul de creare unui centru de instruire în domeniul securității aeronautice, unde vor fi pregătiți polițiștii de frontieră care vor activa în calitate de operatori de securitate în Aeroportul Internațional Chișinău, obiectiv prevăzut în programul de management integrat al Poliției de Frontiera pentru anii 2022-2025.
Informațiile ne-au fost oferite de Secția relații publice. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole