Iași în bucate. O nouă ediție a Târgului. Foto

Date:

Share post:

În perioada 19 – 21 mai 2023 în Parcul Expoziției va avea loc Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași.

În cadrul târgului vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii susținut de producători locali, precum și degustări de produse apicole certificate ecologic.

Organizatorii își propun să contribuie la promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării.

În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, precum și crearea de noi canale de vânzare pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune.

Totodată, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.

Mai multe informații pot fi obținute la Biroul Evenimente Publice al Primăriei Municipiului Iași, la telefon 0232.267.582 (interior 204) sau 0232.267.691 ori prin e-mail la adresa evenimente.iasi@primaria-iasi.ro

Informațiile au fost transmise de către Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.