Iași în bucate. O nouă ediție a Târgului. Foto

Date:

Share post:

În perioada 19 – 21 mai 2023 în Parcul Expoziției va avea loc Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași.

În cadrul târgului vor avea loc acțiuni de informare privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii susținut de producători locali, precum și degustări de produse apicole certificate ecologic.

Organizatorii își propun să contribuie la promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării.

În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, precum și crearea de noi canale de vânzare pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune.

Totodată, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.

Mai multe informații pot fi obținute la Biroul Evenimente Publice al Primăriei Municipiului Iași, la telefon 0232.267.582 (interior 204) sau 0232.267.691 ori prin e-mail la adresa evenimente.iasi@primaria-iasi.ro

Informațiile au fost transmise de către Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.