În 24 de ore, 24 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Foto

Date:

Share post:

În numai 24 de ore, 24 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Măsurile speciale întreprinse la trecerea frontierei de stat a R. Moldova, bazându-se pe analiza de risc și a schimbului de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, a permis depistarea în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău a unui militar rus, având ca destinație finală orașul Tiraspol.
Conform informațiilor oferite redacției noastre, cetățeanul rus a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
Urmare a intervievării s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră din prima linie. Persoanei în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întoarsă pe cale aeriană în statul de pornire.
Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.
În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.
Informațiile au fost transmise pentru Infoanunt de către Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...