marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Doi egipteni, descoperiți la Vamă cu acte false

Aeroportul Internațional Chișinău: Două seturi de documente moldovenești, cu semne de falsificare, au fost depistate la doi cetățeni din Egipt. Străinii și-ar fi perfectat ilegal actele pentru a putea intra în Republica Moldova.
Ieri, 29 martie 2023, în fluxul de pasageri de la cursa „Istanbul-Chișinău” au fost identificați cei doi egipteni cu vârste de 23 și 24 de ani.
La controlul de pașapoarte, străinii au prezentat suplimentar documente, care ar fi eliberate de către autoritățile naționale, pentru a-și justifica scopul vizitei în Republica Moldova.
Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că toate documentele – vize, invitații și caziere, nu corespund unor acte originale.
Conform procedurilor legale, seturile de documente au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză.
Străinilor le-a fost refuzată intrarea în R. Moldova. Investigațiile pe caz continuă, potrivit comunicatului de la Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Situația la frontieră

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 36 577 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 18 808 traversări persoane.
✔️ Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 21 012 iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 15 565.
✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 19 812 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 11 699 treceri și alte 5 066 traversări – frontiera aeriană.
✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 7 861 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 526 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 5 066 traversări persoane;
PTF Otaci – 3 543 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 2 475 traversări persoane;
🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 625 treceri, dintre care 4 913 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 274 au constituit trecerile minorilor ucraineni.
⛔ În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 28 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.
🤝 Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).
➡️ În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
– trei treceri ilegale ale frontierei de stat;
– două persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
– cinci documente de călătorie falsificate;
– doi străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– 16 încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;
o persoană identificată cu consemn național.

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole