duminică, octombrie 1, 2023
27.4 C
București
spot_img

INFO: Ce trebuie să știm despre colesterol. Recomandări utile

Dacă aveți colesterolul ridicat sau sunteți îngrijorat că veți avea acest nivel în viitor, fiți sigur că există schimbări în stilul de viață pe care le puteți face pentru a vă schimba starea de sănătate. A începe o dietă sănătoasă pentru inimă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a începe să vă simțiți mai bine.

Ce trebuie să știm despre colesterol. Recomandări utile

Colesterolul ridicat este o afecțiune medicală care crește riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral prin înfundarea vaselor de sânge. Poate deveni destul de periculoasă, deoarece nu există simptome pentru colesterolul ridicat. De obicei, este diagnosticată în timpul analizelor de sânge de rutină și este foarte gravă.

Organismul are nevoie doar de o anumită cantitate de colesterol. O cantitate mică de colesterol este necesară deoarece organismul îl folosește pentru a construi structura membranelor celulare, pentru a produce hormoni și pentru a vă ajuta metabolismul să funcționeze corect.

Dacă există prea mult colesterol în sânge, excesul se poate depune de-a lungul pereților arterelor, inclusiv în arterele coronare ale inimii, în arterele carotide ale creierului și în arterele care alimentează cu sânge picioarele și intestinele.

Există o serie de factori care contribuie la un nivel ridicat al colesterolului din sânge, inclusiv alegerile legate de stilul de viață, cum ar fi fumatul, lipsa de exerciții fizice și obiceiurile alimentare nesănătoase.

Afecțiunile subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, vă fac, de asemenea, mai predispuși la un nivel ridicat de colesterol. Colesterolul ridicat tinde, de asemenea, să se transmită în familie, astfel încât, dacă părinții sau bunicii dumneavoastră au colesterolul ridicat, este mai probabil să aveți și dumneavoastră acest lucru.

Dieta pentru colesterol este un plan de alimentație care crește cantitatea de alimente care scad colesterolul în dieta dumneavoastră și scade sau elimină alimentele cu conținut ridicat de colesterol.

Obiceiurile alimentare nesănătoase sunt unul dintre principalii factori care contribuie la un nivel ridicat al colesterolului, iar consumul alimentelor potrivite vă va ajuta să vă restabiliți sănătatea.

Ce trebuie să facem pentru a scădea sau echilibra colesterolul din organism:

  1. Elimină grăsimile saturate și trans care cresc colesterolul LDL (rău) și scad colesterolul HDL (bun), cum ar fi produsele de patiserie, carnea procesată, cartofii prăjiți, biscuiții și margarina.
  2. Crește grăsimile sănătoase, cum ar fi nucile, avocado și uleiurile nesaturate, cum ar fi cele de măsline și canola
  3. Limitează alimentele cu un nivel ridicat de colesterol, cum ar fi creveții, ficatul, gălbenușurile de ou și produsele lactate din lapte integral
  4. Include multe fibre, fructe, legume și pește bogat în acizi grași omega 3
  5. Limitează consumul de sare și alcool.

O dietă care să vă reducă colesterolul este o schimbare de stil de viață sănătoasă pentru inimă pe care ar trebui să o faceți cât mai curând posibil dacă aveți colesterolul ridicat. Consumul alimentelor potrivite va crește colesterolul bun și va scădea colesterolul rău, ajutându-vă să vă reduceți colesterolul într-un mod sănătos și natural.

Rețineți că schimbările alimentare nu sunt întotdeauna suficiente și asigurați-vă că vă consultați medicul de familie, pentru a vedea dacă sunt necesare măsuri suplimentare pentru a vă reduce nivelul colesterolului.

Autor: Elena Ștefan

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole