Info: colaborare pentru verificarea importurilor de produse. Foto

Date:

Share post:

Autoritatea Vamală Română (AVR)  va oferi un flux sporit de informații pentru inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) privind importurile de produse alimentare, îndeosebi în privința produselor pentru care România solicită licențiere pentru importuri.

Un grup de lucru al AVR, condus de președintele Ion Cupă, a avut marți o întâlnire cu președintele ANSVSA, Alexandru Bociu și vicepreședintele Dănuț Păle, pentru a discuta cele mai eficiente modalități de a respecta prevederile OUG 126/2023, care a introdus pe lista de licențiere la import făina de grâu sau de meslin și zahărul din trestie sau din sfeclă de origine ucraineană.

Oficialii ANSVSA doresc să se asigure că, în lipsa unor solicitări de licențiere, nu vor intra pe piață produse care să aibă o calitate slabă sau infestări care ar putea dăuna sănătății consumatorului.

ARV, de acord

În aceste condiții, ARV a fost de acord să pună în timp util la dispoziția ANSVSA date privind tranzitul acestor mărfuri prin România, precum și despre intrări care ar putea proveni din Ucraina.

Opinii avizate

Dorim ca această colaborare să se extindă la nivel instituțional sub forma unui memorandum cu prevederi clare, care să asigure un flux permanent de schimb de informații în ambele sensuri. Vrem ca prin  această colaborare să protejăm piața românească de produse de slabă calitate”, a declarat președintele AVR, Ion Cupă.

La rândul său, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a arătat importanța informaților furnizate în timp util, întrucât produsele alimentare au o perioadă scurtă de punere în circulație.

Colaborarea dintre autoritățile vamale și cele privind siguranța alimentelor este o bună practică pe care o regăsim în mai toate statele europene. Sperăm că acest parteneriat va aduce un plus de calitate pe piața românească”, a adăugat Bociu.

Concluzie

ANSVSA, în calitate de autoritate responsabilă pentru controlul oficial al produselor de origine animală și nonanimală, destinate atât pentru consum uman, cât și pentru hrana animalelor, efectuează cu regularitate verificări ale transporturilor provenite din Ucraina, indiferent de rutele de transport.

Text și foto (interior): PR Autoritatea Vamală Română

Foto deschidere: Pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.