Infoanunț. Conferința Demistificarea Inteligenței Artificiale (IA) Generative: potențialul și pericolele

Date:

Share post:

Infoanunț. Conferința Demistificarea Inteligenței Artificiale (IA) Generative: potențialul și pericolele. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea organizează, în parteneriat cu Laboratorul de cercetare ELLIADD din cadrul Universității Franche-Comté (UFC) din Montbéliard, Franța și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, conferința „Demistificarea Inteligenței Artificiale (IA) Generative: potențialul și pericolele”, care va avea loc luni, 10 iunie 2024, de la ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).

Ce își propune acest eveniment

Conferința propune o incursiune în potențialul și riscurile IA generative, o ramură a inteligenței artificiale care poate crea conținut nou în multiple domenii. De asemenea, vor fi prezentate rețelele neuronale generative, crearea de modele de limbaj de mare capacitate și aplicațiile practice ale IA generative. Conferința se adresează publicului larg interesat de inteligența artificială, mecanismele IA generative și aplicațiile practice, de la generarea de conținut digital la soluții personalizate în medicină și educație.

Prezentarea principiilor fundamentale ale IA generative va fi asigurată de către Prof. univ dr. Ioan Roxin, care revine la Oradea la 50 de ani de la absolvirea liceului pedagogic Iosif Vulcan. Moderarea conferinței va fi asigurată de către Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, și de Lect. univ. dr. Mirela Mărcuț, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării.

Cine este Ioan Roxin

Ioan Roxin este profesor universitar la Universitatea de Franche-Comté din Montbéliard, Franța, specializat în științele informației și comunicării. Cu o carieră de peste 44 de ani în învățământul universitar, a fost implicat în diverse proiecte de cercetare și a coordonat multiple echipe academice.

Deține un doctorat în statistici de la Academia de Studii Economice din București și a contribuit semnificativ la domeniul inteligenței artificiale și al organizării cunoștințelor. Este autorul a numeroase articole și cărți și a fost invitat ca vorbitor la conferințe internaționale. Pentru realizările sale în cariera universitară, i-au fost decernate distincțiile de „cavaler” și „ofițer” ale ordinului „Palmes Académiques” și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.