NOU!

Date:

Share post:

Oportunitate de stagiu pentru tinerii absolvenți  

Centrul de Informații Juridice (CIJ), subordonat Ministerului Justiției, oferă tinerilor posibilitatea de a efectua un stagiu profesional în domeniul juridico – informațional. Termenul limită de expediere a CV-ului este 30 septembrie 2017.

Stagiarii vor avea un program flexibil, cu o durată zilnică de minim 4 ore, pentru o perioadă inițială de 6 luni. Sunt eligibile persoanele care au studii de licență în unul din domeniile: drept, administrare publică sau tehnologii informaționale. De asemenea, doritorii trebuie să cunoască limbile română, rusă și să poată utiliza calculatorul la un nivel mediu.

Programul de stagiu cuprinde următoarele activități:

–        Prelucrarea computerizată și includerea actelor juridice în Registrul de stat (limbile română și rusă);

–      Efectuarea modificărilor în actele juridice publicate în Monitorul Oficial cu respectarea termenilor, în format bilingv;

–      Plasarea textului electronic al actelor internaționale bilaterale și multilaterale la care Republica Moldova este parte în Registrul de stat;

–        Formularea recomandărilor pentru perfecționarea și dezvoltarea bazei tehnice și de program a Registrului de stat al actelor juridice.

Oportunități:

–          Aprofundarea cunoștințelor în domeniul legislației;

–          Cunoaşterea modului de funcţionare a unei autorităţi publice;

–           Abilităţi de lucru cu informaţia.

Precizăm că CIJ-ul ține evidența actelor normative și le publică on-line. 

În Registrul de Stat sunt introduse toate legile, hotărârile Parlamentului, decretele Președintelui, hotărârile și dispozițiile Guvernului, actele Curții Constituționale, ale Curții de Conturi și cele internaționale, rapoartele Oficiului Avocatului Poporului, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administrației publice şi Băncii Naționale a Moldovei etc.

Persoanele interesate sunt încurajate să expedieze CV-ul pe adresa electronică: aliona.neamtu@justice.gov.md, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției al Republicii Moldova, remis spre difuzare readacției noastre.

Ion Panfil

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.