NOU!

Date:

Share post:

Oportunitate de stagiu pentru tinerii absolvenți  

Centrul de Informații Juridice (CIJ), subordonat Ministerului Justiției, oferă tinerilor posibilitatea de a efectua un stagiu profesional în domeniul juridico – informațional. Termenul limită de expediere a CV-ului este 30 septembrie 2017.

Stagiarii vor avea un program flexibil, cu o durată zilnică de minim 4 ore, pentru o perioadă inițială de 6 luni. Sunt eligibile persoanele care au studii de licență în unul din domeniile: drept, administrare publică sau tehnologii informaționale. De asemenea, doritorii trebuie să cunoască limbile română, rusă și să poată utiliza calculatorul la un nivel mediu.

Programul de stagiu cuprinde următoarele activități:

–        Prelucrarea computerizată și includerea actelor juridice în Registrul de stat (limbile română și rusă);

–      Efectuarea modificărilor în actele juridice publicate în Monitorul Oficial cu respectarea termenilor, în format bilingv;

–      Plasarea textului electronic al actelor internaționale bilaterale și multilaterale la care Republica Moldova este parte în Registrul de stat;

–        Formularea recomandărilor pentru perfecționarea și dezvoltarea bazei tehnice și de program a Registrului de stat al actelor juridice.

Oportunități:

–          Aprofundarea cunoștințelor în domeniul legislației;

–          Cunoaşterea modului de funcţionare a unei autorităţi publice;

–           Abilităţi de lucru cu informaţia.

Precizăm că CIJ-ul ține evidența actelor normative și le publică on-line. 

În Registrul de Stat sunt introduse toate legile, hotărârile Parlamentului, decretele Președintelui, hotărârile și dispozițiile Guvernului, actele Curții Constituționale, ale Curții de Conturi și cele internaționale, rapoartele Oficiului Avocatului Poporului, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administrației publice şi Băncii Naționale a Moldovei etc.

Persoanele interesate sunt încurajate să expedieze CV-ul pe adresa electronică: aliona.neamtu@justice.gov.md, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției al Republicii Moldova, remis spre difuzare readacției noastre.

Ion Panfil

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.