Oricine își poate găsi locul în București

Date:

Share post:

Amestecul de culturi pe care îl regăsim în București face din acest oraș un spațiu prietenos pentru cei care sunt adoptați de Capitala României. Mona Andreea Colț a crescut într-un sat de deal din inima județului Prahova. De mică a fost fascinată de zona urbană, iar pentru ea Bucureștiul a reprezentat locul în care trebuia neapărat să ajungă. Și nu doar în vizită.

Din primele clase de gimnaziu și-a fixat foarte clar în minte ideea că va studia în Capitală, iar atunci când a decis că va urma Medicina nu s-a gândit nicio secundă că ar putea să meargă să dea admitere la altă instituție de învățământ din țară. Pentru Mona, planurile de facultate erau direct legate de București.

Festivalul Luminii, un eveniment iubit de tineri

În vara anului 2018 a fost admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, iar de atunci învață zi de zi cum este viața de bucureștean.

Decizia mea de a veni la studii în București ține atât de pasiunea mea pentru acest oraș pe care îl iubesc, cât și de dorința de a avea parte de o instruire bună. Să nu uităm faptul că Bucureștiul este cel mai mare centru universitar al țării. Aici se dă ora exactă, iar universitatea la care învăț eu este cotată printre cele mai bune din Europa”, subliniază Mona, scrie Ordinea Zilei.

Tânăra își amintește că a fost adusă de părinții săi în București prin clasa a II-a. Nu a fost o plimbare, ci mai mult o vizită la un medic. Chiar și așa, Mona a fost fascinată de tumultul orașului, de imensitatea lui. Bucureștiul i-a oferit sentimentul că este locul în care trebuie să revină. “Încă de atunci am simțit că locul meu este în București. De fapt, cred că absolut oricine își poate găsi locul aici și își poate construi un drum în viață. Iar acest lucru îmi place cel mai mult la acest oraș. În București, nu are importanță dacă te-ai născut la sat sau la oraș, dacă ești din Moldova sau Transilvania, dacă vii din străinătate. În București, oamenii sunt egali, și nu apar probleme de integrare. Din punctul meu de vedere, Bucureștiul este orașul care îți oferă o multitudine de posibilități și care te lasă să alegi ceea ce vrei să faci. Bucureștiul îți permite să fii așa cum îți dorești tu. Pentru tinerii din noua generație este foarte important acest sentiment. Ei resping îngrădirea, limitarea, dorind să se simtă liberi să aleagă ce vor face în viață ”, punctează tânăra studentă.

Bucureștiul prin ochii studentului venit din provincie

Mona a ales centrul universitar din București pentru performanțele sale

Atunci când nu este la cursuri, Mona își petrece timpul explorând străzile din Capitală. De exemplu, îi place să se plimbe prin Cotroceni și să admire arhitectura caselor de aici. La fel de mult îi place să se relaxeze în Parcul Izvor, acolo unde merge de fiecare dată când vrea un moment de liniște.

Deși nu este o mare iubitoare a vieții de noapte, a avut câteva ocazii în care a văzut ce multe locuri de distracție există în București.

La ora actuală, Bucureștiul este pentru mine acasă, nu doar locul în care studiez. Facultatea de medicină durează șase ani, după acești șase ani sper că voi putea să mă dezvolt profesional. Visez să deschid un cabinet stomatologic și să reușesc să ajut oamenii prin profesia pe care mi-am ales-o. Medicina este o facultate grea, dar munca unui medic, indiferent de specializare este foarte frumoasă. Medicul se pune în slujba omului, îl ajută. Cred că Bucureștiul este un loc în care îmi pot îndeplini acest vis. Mulți dintre cunoscuții mei mă întreabă de ce nu iau în calcul ca după absolvire să plec în străinătate. Eu cred că dacă vrei să realizezi cu adevărat ceva o poți face și aici, în România. Important este să-ți dorești și să muncești pentru a-ți pune planurile în aplicare”, susține Mona Colț.

Aflată la începutul unui drum frumos, tânăra medicinistă descoperă zi de zi noi locuri superbe din București și muncește pentru împlinirea visului său: acela de a ajuta oamenii.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Corina Gheorghe
spot_img

Articole asemănătoare

Nou! Kara participă la un curs european

Nou! Kara participă la un curs european. Mai multe amănunte, în cele ce urmează. În perioada 8 - 19 septembrie 2024...

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din...

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași, în acest weekend.

Turismul intern a crescut cu … în vara 2024, față de anul precedent

Turismul intern a crescut cu 3,8% în vara 2024 față de anul precedent. Mai multe amănunte în cele ce urmează.