Pavel Filip: Medicamentele ar putea să se ieftinească cu 9%

Date:

Share post:

Premierul Pavel Filip afirmă că este loc de o ieftinire cu 9% a medicamentelor. În deschiderea ședinței executivului, care a avut loc la ]nceputul luni martie a.c., premierul și-a motivat așteptările prin aprecierea leului în raport cu dolarul, care trebuie să atragă o micșorare a prețurilor la produse și servicii.

„Am în vedere, în primul rând, prețurile la medicamente. Este vorba de circa 1400 de denumiri, la care ne așteptăm să scadă prețul”, a declarat Pavel Filip.

Premierul s-a adresat către Agenția Medicamentului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să vină săptămâna viitoare cu o analiză profundă a situației, precizând lista medicamentelor care ar urma să se ieftinească, transmite IPN.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.