Premierul solicită îmbunătățiri ale legislației electorale, pentru a nu admite derapaje de la procesul electoral

Date:

Share post:

În debutul ședinței de vineri a Cabinetului de miniștri, Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiției să efectueze o analiză a cadrului legislativ în baza căruia au fost luate deciziile de invalidare a alegerilor din municipiul Chișinău și să elaboreze propuneri de îmbunătățire a acestuia, pentru a nu permite derapaje de la procesul electoral.

Prim-ministrul a menționat că deciziile de invalidare a alegerilor au provocat multe tensiuni în societate și reacții din partea partenerilor externi, fapt care impune o analiză minuțioasă a legislației în domeniu. „Vreau să înțelegem mai bine ce din legislația electorală este ok, ce nu este bine, ce a dus la calificarea acțiunilor de agitație electorală și să vedem, în general, dacă unele prevederi trebuie sau nu să existe în lege”, a accentuat premierul.

Pavel Filip a mai subliniat că legislația nu trebuie să ofere marjă de interpretare judecătorilor. „Cu cât vom avea mai puțină marjă de interpretare, cu atât suntem mai siguri că cadrul legal va fi pus în aplicare exact așa cum este el”, a accentuat premierul.

Astfel, pe platforma Parlamentului urmează să fie creat un grup de lucru care va identifica soluții pentru îmbunătățirea legislației, iar Ministerul Justiției urmează să prezinte, până marți, o analiză și propuneri pe acest segment.

Este un termen scurt, dar îmi doresc cât mai repede – pentru că este un lucru care a fost sugerat și de partenerii externi – să evaluăm cadrul legislativ și să luăm măsuri pentru a nu permite, cel puțin în viitor, derapaje de la procesul electoral”, a conchis șeful Executivului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...