Programul PRIMA CASĂ: 202 tineri și-au achiziționat o locuință

Date:

Share post:

Până în prezent, 202 tineri din Republica Moldova au semnat deja contractele de garantare în cadrul programului de stat „Prima casă”. Alte șapte dosare sunt acceptate și urmează să fie semnate contractele, iar 14 cereri sunt în proces de examinare.

Suprafața totală a locuințelor procurate în cadrul programului depășește 13 mii de metri pătrați, suprafața medie a uneia fiind de 58 de metri pătrați. Valoarea medie a unei locuințe cumpărate constituie 543 de mii de lei.

Marea majoritate a beneficiarilor sunt familii tinere, iar circa o treime – tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, valoarea totală a creditelor acordate atinge 104,7 milioane de lei, iar cea a garanțiilor – 52,3 milioane de lei. Rata minimă a dobânzii aplicată de bănci este de 6,07%.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat la 26 martie 2018. Ulterior, în cadrul proiectului, au fost oferite facilități speciale pentru funcționarii publici, iar recent a fost anunțată inițiativa de a crea condiții mai avantajoase pentru familiile care au copii, statul oferind compensații între 10 și 100% din costul apartamentului.

Informații detaliate despre Programul de stat „Prima Casă” pot fi găsite pe site-ul primacasa.gov.md și la numărul de telefon (022) 22 60 65.

Autor: Sofia Filip

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.