Proiectul privind infracțiunile economice, o necesitate

Date:

Share post:

 

Intro: O lege care face ordine este întotdeuna binevenită. Și aceasta este una dintre pârghiile legislative care stopează abuzurile, inclusiv din partea unor funcționari de stat, care sub paravanul justiției, ei înșiși încalcă legea. Susținem pe deplin demersul Ministerului Justiției, motiv pentru care vă recomandăm să ascultați întreaga emisiune de la Publika, a colegului nostru Cristian Tabără. Din punctul nostru de vedere, acest proiect este o necesitate pentru democrație, înlocuind vechile tipare cu modele noi, europene și occidentale, importante pentru evoluție.

Proiectul de lege care urmează să „de-criminalizeze” infracțiunile economice, a fost înaintat la 13 decembrie Guvernului R. Moldova .

Declarația a fost făcută de ministrul justiției Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Ministrul susține că una dintre principalele relaxări prevăzute de proiectul de lege pentru mediul de afaceri este faptul că, chiar dacă antreprenorul a greșit neintenționat, nu va fi arestat și nu-i va fi sistată activitatea.

Condiția este să repare greșeala în termen rezonabil.

Alina Andriuță, cofondatoarea Angry Business spune că mizează pe faptul că antreprenorii își doresc un mediu de afaceri sănătos. „Pornesc de la premisa că nu se vor folosi de această lege în rea-credință, deși suntem realiști și admitem că vor fi dintre cei care se vor folosi. Însă legea este făcută în așa fel, încât cei care se folosesc în rea-credință să fie penalizați și atunci este foarte echitabil”, spune Alina Andriuță.  Potrivit domniei sale, tergiversarea adoptării proiectului de lege va afecta mediul de afaceri.                                                                                                                                                                                               (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.