Proiectul privind infracțiunile economice, o necesitate

Date:

Share post:

 

Intro: O lege care face ordine este întotdeuna binevenită. Și aceasta este una dintre pârghiile legislative care stopează abuzurile, inclusiv din partea unor funcționari de stat, care sub paravanul justiției, ei înșiși încalcă legea. Susținem pe deplin demersul Ministerului Justiției, motiv pentru care vă recomandăm să ascultați întreaga emisiune de la Publika, a colegului nostru Cristian Tabără. Din punctul nostru de vedere, acest proiect este o necesitate pentru democrație, înlocuind vechile tipare cu modele noi, europene și occidentale, importante pentru evoluție.

Proiectul de lege care urmează să „de-criminalizeze” infracțiunile economice, a fost înaintat la 13 decembrie Guvernului R. Moldova .

Declarația a fost făcută de ministrul justiției Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Ministrul susține că una dintre principalele relaxări prevăzute de proiectul de lege pentru mediul de afaceri este faptul că, chiar dacă antreprenorul a greșit neintenționat, nu va fi arestat și nu-i va fi sistată activitatea.

Condiția este să repare greșeala în termen rezonabil.

Alina Andriuță, cofondatoarea Angry Business spune că mizează pe faptul că antreprenorii își doresc un mediu de afaceri sănătos. „Pornesc de la premisa că nu se vor folosi de această lege în rea-credință, deși suntem realiști și admitem că vor fi dintre cei care se vor folosi. Însă legea este făcută în așa fel, încât cei care se folosesc în rea-credință să fie penalizați și atunci este foarte echitabil”, spune Alina Andriuță.  Potrivit domniei sale, tergiversarea adoptării proiectului de lege va afecta mediul de afaceri.                                                                                                                                                                                               (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.