Publicul de toate vârstele este invitat la o după-amiază în Stațiunea Biologică … FOTO

Date:

Share post:

Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează sâmbătă, 7 octombrie 2023, începând cu ora 13.00, evenimentul „AGIGEA – NATURĂ și EDUCAȚIE”.

Publicul de toate vârstele este invitat, în spațiul generos al Stațiunii Biologice, la o după-amiază de educație non-formală în natură.

Evenimentul va începe cu un atelier de hrănitori pentru păsări, la care participanții vor avea la dispoziție materiale reciclabile și vor asculta povești și legende despre păsări și insecte, informații utile si idei folositoare pentru a face mai ușoară viața pentru păsări (și nu numai) în sezonul rece.

Voluntarii Rezervației „Dunele Marine de la Agigea” vor ghida vizitatorii

Începând cu ora 16.00, voluntarii Rezervației „Dunele Marine de la Agigea” vor ghida vizitatorii în tururi pe aleea tematică, unde vor putea observa păsările și alte animale din rezervație, dar vor putea vedea și cum se pregătește natura pentru perioada de toamnă – iarnă. Pe toată durata evenimentului se pot vizita standurile educative, unde vor fi disponibile informații despre păsări, insecte și herpetofaună în sezonul de toamnă/iarnă.

Atelierele de reciclare creativă din materiale găsite în curtea Stațiunii de Cercetare vor completa evenimentul dedicat naturii la început de sezon rece.

Despre organizatori și cui se adresează în principal evenimentul

Evenimentul este organizat de Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea”, Agigea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și este dedicat copiilor și adulților, deopotrivă. Participarea la eveniment este gratuită.

Ștațiunea Biologică Marină „Prof. Ioan Borcea” Agigea a fost înființată în 1926 de emeritul Profesor Dr. Ioan Borcea, pentru studierea ecosistemelor marine din Marea Neagră. În prezent, Stațiunea desfășoară studii ornitologice, entomologice, botanice, ecotoxicologice și de biologie marină, pentru a pune în evidență relațiile ecologice și biodiversitate în partea de est a României.

Evenimentul „AGIGEA – NATURĂ și EDUCAȚIE” va fi organizat în cadrul proiectului „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0073 Dunele marine de la Agigea și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2021.

Ce își propune acest proiect

Proiectul își propune implementarea măsurilor de conservare activă identificate în cadrul elaborării Planului de Management al ariei naturale protejate Dunele Marine de la Agigea.

Statutul ariei naturale protejate depinde în foarte mare măsură de punerea imediată în aplicare a măsurilor de conservare întrucât acest sit a fost afectat în decursul timpului de mai multe lucrări de infrastructură (construirea Portului Constanța, sistemul de apărare din al II-lea Război Mondial).

De asemenea, având în vedere locația sa centrală, în rândul stațiunilor turistice de la Marea Neagră, proiectul își propune și elaborarea unei strategii de educare a publicului larg, care să se concretizeze într-un punct de informare cu privire la structura, funcționarea și importanța ecosistemelor litorale de la Marea Neagră.

Acest proiect este derulat de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Informațiile și imaginile ne-au fost oferite de PR Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Serviciul de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică.

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.