Romania ”neexplorată”. Turismul din jurul Bucureștiului. Azi: Videle

Date:

Share post:

Romania ”neexplorată”. Turismul din jurul Bucureștiului. Azi: Videle. Acesta este subiectul pe care îl prezentăm, în continuare, la Infoanunț.

Iată că în jurul orașului Videle, alături de mai multe activități economice care se desfășoară aici există și locuri de vizitat.

O mânăstire minunată

La 25 de kilometri de oraș, mai exact în localitatea Drăgănești Vlașca, între 2011 și 2021 a fost edificată o mănăstire minunată (în stilul ortodox grecesc) denumită Mănăstirea Pantocrator. Aici este un adevărat loc de pelerinaj, unde ajung pelerini din întreaga țară și nu numai (https://manastirea-pantocrator.ro/despre/ ).

Alte atracții încă puțin cunoscute din regiune sunt Stejarul lui Mihai Viteazul (unde se spune că s-ar fi odihnit marele domnitor împreună cu o parte din oștenii săi) și Biserica de lemn din Videle – Cârtojanca, ridicată în anul 1819 și înlocuită din 1883.

Aici găsim și prima distilerie artizanală

La alți 25 – 30 de kilometri, în comuna Călinești, există prima distilerie artizanală cu produse din România care a câștigat aurul la concursuri internaționale, distilerie concepută, construită și administrată de către Alexandru Haită (https://magurazamfirei.ro ).

De asemenea, comuna Talpa (aflată la 15-20 de kilometri distanță de Videle) este localitatea unde s-au filmat cele două capodopere ale cinematografiei românești, Moromeții I și Moromeții II. Aici se poate vizita casa familiei Moromete precum și alte obiective care au făcut parte din decorul filmului.

Activitățile de recreere (pescuit și vânătoare) din zonă sunt de asemenea importante și atrag vizitatori. La Videle s-a înființat, în decursul anilor, și un grup foarte activ de ciclism, “Bicicliștii de la Videle” (https://biciclistiidelavidele.ro).

Iar un ”hub” care atrage turiști și delegații în zonă este …

Un ”hub” care atrage turiști și delegații în zonă este pensiunea ”Casa Verde” din Videle. Turiștii și grupurile găzduite până în prezent sunt cu preponderență din zona de business și turism de afaceri (angajații unor companii care își desfășoară activitatea în zona orașului Videle, mai ales din domeniul extracției de petrol și conexe, puțini știind că zona Videle a fost o importantă zonă petrolieră).

De asemenea, pensiunea a primit turiști și oameni de afaceri străini din Austria, Germania, Franța, Finlanda, Norvegia, Grecia și Spania. În plus, aici se mai cazează turiști ocazionali care ajung în Videle pentru diverse evenimente private (nunți, botezuri etc.).

Pensiunea Casa Verde, de exemplu, a fost concepută pentru a asigura confort la prețuri decente, un ”raport calitate/preț” real. Încă de la început, din anul 2009, planul proprietarilor a fost acela de a oferi o cazare decentă conform cerințelor zonei.

Ca un mic detaliu, aceasta a fost prima unitate de cazare integrată în orasul Videle, cât și în zonă. Pensiunea dispune de opt camere cu băi proprii, TV, internet wireless, minibar, aer condiționat, cât și alte facilități precum un restaurant, terasă, parcare proprie, sală de evenimente pentru conferințe și ședințe.

Pentru a deveni cât mai “verde”, ca și numele de altfel, pensiunea dispune, de un an, de un sistem fotovoltaic care asigură independența energetică din resurse regenerabile.

”Poate că zona Videle nu are încă multe obiective turistice și activități de desfășurat, dar oamenii sunt primitori, dornici de a promova zona și localitatea.

Sunt sigur că în viitorul nu foarte îndepărtat se vor înființa locații frumoase pentru recreere și pentru petrecerea timpului liber în natură”, declară Iulian Bolnavu, managing partner ”Casa Verde”.

De ce se dezvoltă, în continuare, turismul în zona Videle

Turismul în zona Videle se va dezvolta mai ales pentru zona de relaxare și petrecere a timpului în natură. Orașul, fiind în apropierea Capitalei și având infrastructura necesară, cu siguranță că va atrage turiști care doresc să se relaxeze și să petreacă momente în natură, departe de aglomerație, poluare și agitație.

Planurile de dezvoltare ale companiei ”Casa Verde” sunt ambițioase. În viitor, proprietarii intenționează să extindă structura existentă. În vecinătatea locației au achiziționat 2000 mp unde vor construi un hotel la cele mai moderne standarde, se arată în comunicatul de presă trimis pe adresa redacției noastre.

Text și foto: PR/ Consultant în turism

Managing Partner
Innovation Travel 
Vicepreședinte Clubul Presei de Turism – FIJET Romania 

Foto deschidere: PR/Stejarul lui Mihai Viteazul

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.