S-au pornit spre Germania, dar au ajuns în Moldova: istoria a doi minori străini ascunși în camion. Foto

Date:

Share post:

Doi minori din Siria și Eritreea s-au pornit ilegal în Germania, ascunși în remorca unui camion de pe ruta „Turcia – Ucraina”, însă în fapt au ajuns la frontiera Republicii Moldova. În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați le-a fost întreruptă călătoria celor doi minori străini.

Cum au decurs faptele

În după-amiaza zilei de ieri, 3 octombrie a.c., pe direcția intrare în Moldova s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, care era șoferul unui camion cu remorcă. Conform actelor prezentate cetățeanul ar fi angajat la o firmă transportatoare de mărfuri. Din Turcia spre Ucraina acesta transporta materiale auxiliare pentru construcții.
În timpul controlului de specialitate, polițiștii de frontieră au auzit voci și zgomote suspecte, care veneau din interiorul remorcii. Fiind întrebat șoferul despre cele semnalate, acesta s-a arătat total nedumerit, cu atât mai mult că remorca avea sigiliul pus în Turcia. Ca urmare, a fost luată decizia în comun cu funcționarii vamali de a scoate sigiliul și de a realiza un control amănunțit al remorcii. La fața locului s-a deplasat și grupa operativă de documentare din cadrul Direcției regionale Sud.
Au fost depistate două persoane de origine arabă, ambele fără acte de identitate. În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a stabilit că străinii sunt minori, cu vârste de aproximativ 16-17 ani. Din declarații, minorii ar fi achitat unui cetățean al Turciei suma de 4500 de dolari fiecare, pentru a li se facilita migrația ilegală în statele europene. Aceștia intenționau să ajungă în Germania.

Măsuri legale

În circumstanțele stabilite, au fost anunțate Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei Cahul și Biroul Migrație și Azil, care i-au preluat pentru a le asigura protecția necesară.
Totodată, șoferul a declarat că nu ar cunoaște despre faptul aflării străinilor în interiorului ansamblului pe care îl conducea, presupunând că ar fi avut posibilitatea să se ascundă în Turcia, când camionul se afla în parcare.
În continuare, cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate, după cum ne-au tranmis reprezentanții Secției Relații Publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
Editor: Filip Gheorghe
Foto: arhiva
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.