Schimb de experiențe pe linia frontierelor, în condițiile de criză umanitară

Date:

Share post:

În perioada 18 – 20 iulie 2022 un reprezentant al IGPF a participat în cadrul atelierului de lucru regional cu tematica: “Humanitarian Border Management and Search and Rescue in the Desert”.
Evenimentul a fost organizat în or. Tunis de către Misiunea OIM în Libia cu participarea reprezentanților din cadrul a 10 Ambasade și instituții de stat din Republica Moldova, Egipt, Libia, Sudan, Ciad și Niger.
Activitatea a avut drept scop discutarea aspectelor și efectuarea unui schimb de experiența cu reprezentanții țărilor din regiunea Sahel al Africii cu privire la gestionarea frontierelor de stat în diferite situații sau condiții de criză umanitară, precum și organizarea operațiunilor de căutare, salvare.
În cadrul evenimentului angajatul Inspectoratului General al Politiei de Frontieră în comun cu reprezentantul Misiunii OIM în Republica Moldova și al Serviciului Vamal au moderat o prezentare.
Prin intermediul acesteia au fost relatate principalele probleme cu care s-au confruntat autoritățile Republicii Moldova, precum și soluții imediate identificate și aplicate cu suportul Guvernului, al comunității partenerilor de dezvoltare, organizațiilor non-guvernamentale și a voluntarilor pentru asigurarea tratamentului uman al refugiaților și persoanelor terțe sosite din Ucraina, ca urmare a declanșării conflictului armat; asigurarea managementul eficient al frontierei de stat și gestionarea coerentă a crizei umanitare.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.